avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... citatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

citatie

am primit o citaţie să mă prezint ca martor în cazul unei plângeri contravenţionale.(presupun că este vorba despre o oprire în trafic în urma căreia am semnat ca martor un proces verbal ce privea pe alt conducător auto). doresc să aflu dacă trebuie să mă prezint neapărat sau care sunt consecinţele neprezentării mele. menţionez că procesul se judecă într-o localitate aflată la 250 km de localitatea mea de domiciliu. mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 21:59, 20 Septembrie 2011
Daca nu va veti prezenta,veti fi amendat si adus la instanta de judecata cu mandat de aducere de catre politie sau jandarmerie.Sfatul meu este sa va prezentati.
Ultima modificare: Marți, 20 Septembrie 2011
andymaurul, utilizator
In cazul dvs, ati fost chemat in instanta ca martor propus de catre IPJ. Daca nu va prezentati veti fi citat si a doua oara, apoi, daca se staruie in audierea dvs veti fi citat cu mandat de aducere si cu mentiunea ca in cazul neprezentarii veti fi amendat
Daca nu puteti motiva temeinic lipsa dvs., sigur se va emite mandat de aducere si va pot amenda, dar oricum va trebui sa va prezentati la un moment dat.
Pt distanta, solicitati instantei decontarea cheltuielilor cu deplasarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

daca nu ma prezint andrei856 andrei856 buna as vrea sa stiu ce se intampla daca nu ma prezint la un proces in calitate de martor.am fost chemat la procuratura si atunci mi sa spus ca sunt cercetat ... (vezi toată discuția)
Prezenta la proces Agentevil Agentevil Ce se poate intampla daca nu ma prezint la un proces penal in stare de apel unde sunt chemat ca martor?Mentionez ca sunt in concediu de crestere copil si nu am ... (vezi toată discuția)
Citatie martor - infractiune comert electronic florin34 florin34 Buna, Ieri am primit o citatie cum ca trebuie sa ma prezint in Bucuresti (eu fiind la o distanta de peste 500km de acesta) in calitate de martor pentru Fond - ... (vezi toată discuția)