avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Putem angaja un PFA cu certificat de calificare fara ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Putem angaja un PFA cu certificat de calificare fara atestat?

La asociatia noastra de proprietari dorim sa angajam un domn care are certificat de calificare insa nu are atestat de administrator. Putem face asta? El zice ca isi va obtine in octombrie atestatul insa eu nu as vrea sa risc nimic.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Costica33 , utilizator 12:36, 10 Septembrie 2011
ca ce e calificat? In principiu conteaza f mult omul nu atestatul. Nu riscati nimic daca persoana respectiva corespunde din punct de vedere al competentei si moralitatii. Atestatul e o hartie care nu va absolva de responsabilitate (presedinte, comitet, cenzori)
da, asa e dar cica ar fi ilegal sa-l angajam fara atestat de administrator.
Consecinta directa a faptului ca la momentul de fata nu detine atestat pentru desfasurarea responsabilitatii de administrator imobile,este acea ca nu puteti incheia contract individual de munca avand drept obiect activitatea de administrare imobil,
respectiv va asumati anumite riscuri care pot aparea pe parcurs
Costica33 a scris:
La asociatia noastra de proprietari dorim sa angajam un domn care are certificat de calificare ...


Ce fel de certificat de calificare are persoana? In titlu spuneti de un PFA. Ce fel de PFA? Ce are acest PFA in obiectul de activitate si ce legatura are cu persona de care vorbiti in mesaj?

Daca asociatia are nevoie de administrator, acesta trebuie sa aiba atestat eliberat de primarie. Dar, avand in vedere ca persoana va obtine atestatul in octombrie (probabil ca atunci va sustine examenul), nu va opreste nimeni sa-l angajati pe respectivul pe post de casier, de exemplu, pentru o perioada de 3 luni. Asa o sa vedeti ce stie, ce face si intre timp o sa obtina atestatul. Daca in aceasta perioada sunteti multumit de el, cand va prezenta atestatul, o sa-l angajati ca administrator.
Fiind vorba de PFA, trebuie sa aiba obiectul principal de activitate, administrarea imobilelor pe baza de contract sau comision - cod CAEN 6832. Daca nu are atestatul de la C Local pentru administrator de imobile, inseamna ca obiectul sau de activitate este altul, insa aceasta nu inseamna ca nu si-l poate schimba.
@adriantot va sfatuit bine, insa este o problema: cu un PFA incheiati un contract de prestari de servicii pe care-l negociati, omul face treaba, va inainteaza o factura si o chitanta si gata, nu mai aveti treaba. Daca-l angajati pe post de casier, trebuie sa-i intocmiti CIM... Este o procedura greoaie. Sugerez, ca in baza documentelor prezentate sa-i intocmiti un contract de prestari de servicii pentru postul de administrator cu conditia de a prezenta in timp rezonabil si celelalte documente (certificat de absolvire curs administrator, atestatul de la CL, eventual documente privind activitatea de PFA). Puteti sa-i cereti si recomandari de la alte ”locuri de munca”...

Alte discuții în legătură

Firma sau pfa administrare imobile Ionel Manolache Ionel Manolache 1.Doresc sa aflu daca pentru a infiinta o firma de administrare imobile CAEN 6823 sunt restrictii legislative pentru actionari. Daca raspunsul este da, care ... (vezi toată discuția)
Administrare imobil prin interpus conjoint conjoint Este in regula ca o persoana, reprezentant,angajat,delegat sau ce o fi al unei PFA( cu obiect de activitate cod CAEN 6832), sa presteaze activitatea de ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract administrator conjoint conjoint Asociatia de proprietari a incheiat contract de adiministrare(conventie civila) cu o persoana fizica autorizata care detine atestat de administrator imobile ... (vezi toată discuția)