avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită recurs renuntare la drept
Discuție deschisă în Executare silită

recurs renuntare la drept

Pe fondul intelegerii amiabile dintre mine si contestatoare, am dat declaratie notariala eu si sotul meu prin care renuntam la judecata constatiei la executare si la dreptul pretins (pacalita de avocatul ei). In sala de judecata n-am fost prezenta decat eu, sotul meu fiind reprezentat de avocat. Am dat instantei declaratiile notariale si am precizat prin avocat ca renuntam la judecata (atat, nu si la dreptul pretins desi era specificat in declaratia notariala) sub rezerva ca si contestatoarea sa renunte la executarea inceputa impotriva noastra.Instanta a precizat insa in practica ca am renuntat si la dreptul pretins.
Instanta a respins contestatia la executare si in baza art. 247 c.p.c a luat act de renuntarea noastra la insusi dreptul pretins .
S-au precizat in considerentele sentintei ca ambii constatatori prezenti personal au declarat ca inteleg sa renunte la dreptul pretins, desi la apelul nominal se precizeaza ca a fost prezenta numai contestatoarea.
In conditiile in care intimata nu si-a respectat partea sa din intelegere si nu a renuntat la executare mai pot face eu acum recurs? (sunt in termenul procedural)Daca da in ce temei?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 09:09, 9 Septembrie 2011
Eu cred ca puteti promova o noua contestatie la executare, impotriva ultimului act de executare si in care sa va folositi doar in motivare de faptul ca titlul nu cuprinde nicio obligatie a dumneavoastra. practic nu este acelasi obiect al cererii deci poate fi admisa.
Calea de atac nu este apelul?
Calea de atac este recursul in renuntarea la judecata si la drept.:)
Eu intentionez sa formulez recurs pe neindeplinirea obligatiei de catre creditoare, mai ales ca este prevazut in practica ":sub rezerva de a renunta si intimata la executarea silita inceputa impotriva noastra".
Nu stiu insa daca ma incadrez in motivele de recurs...care este temeiul de drept.
calea de atac este recursul, adevarat, am verificat.

Doamna,
Situatia dumneavoastra nu este fara iesire,
Aveti doua solutii:
1. recursul in care sa aratati ca dreptul la care ati renuntat nu este unul subiectiv. Dumneavoastra nu ati actionat paratii in judecata pentru a le pretinde un drept ci pentru a arata ca acestia nu au unul, prin urmare este nefondata hotararea instantei de fond prin care s-a luat act de cererea dvs de renuntare la drept, intru-cat nu puteti dispune de acest drept. Dreptul de a se adresa instantei de judecata cu o cerere este consfintit si garantat atât de legea fundamentala cât si de art.6 prf.1 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului si reprezinta o garantie procesuala a echitatii procedurii judiciare, niciunei persoane neputându-i fi interzis sau limitat decât în conditii expres prevazute si justificate legitim.

Niciun debitor nu poate renunta la dreptul de a contesta o executare silita ilegala. Sunt smecherii avocatesti de care va puteti folosi, daca gasiti avocatul ala destept care sa va ajute.

2. O noua contestatie la executare, impotriva urmatorului act de executare - in care sa va folositi de motivele din prima contestatie.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este o contestatie in anulare? miliuta miliuta Va rog explicati-mi ce este o contestatie in anulare si ce sanse de cistig exista? Mai urmeaza ceva dupa acest lucru? multumesc . (vezi toată discuția)
Instanta de judecata nu a cercetat fondul cauzei icabulancea icabulancea Am deschis un proces intrucit persoana autorizata care a intocmit documentatia cadastrala a modificat limita de proprietate (am formulat Plingere impotriva ... (vezi toată discuția)
Am pierdut plangerea contraventionala, ce cai de atac am impotriva hotararii judecatoresti? liazugravu liazugravu Buna ziua. Agitatie si aglomeratie in oras , vine Boc si Udrea. Dupa ce am parcat ,am fost oprita (agresiv verbal) pe trotuar de un agent de circulatie la 10m ... (vezi toată discuția)