avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare-cumparare apartament cu chitanta de mana.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare-cumparare apartament cu chitanta de mana.

Anul trecut am incheiat un contract de vanzare-cumparare , cu chitanta de mana semnata de 2 martori prin care vanzatoarea ( o doamna de 75 ani ) imi vindea apartamentul contra unei sume de bani (bani pe care i-a primit in totalitate in momentul vanzarii dupa cum se precizeaza si in acel contract ). Urma sa mergem la un moment viitor sa perfectam vanzarea. Problema este ca vanzatoarea a decedat zilele trecute iar noi n-am mai perfectat vanzarea la notar. Mentionez ca in tot acest timp eu am locuit cu aceasta in apartamentul in speta avand grija de aceasta. Stiu ca nu are mostenitori . Ce pot face in aceasta situatie ptr a devenii proprietar de drept al acestui imobil? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Lolec , utilizator 23:15, 24 Septembrie 2011
Sa va judecati cu statul , in calitate de proprietar, data fiind vacanta mostenirii, pentru ca instanta sa il oblige sa incheie un act care sa tina loc de vanzare-cumparare. Tare mi-e ca acea chitanta de mana nu va va ajuta prea tare in aceasta cauza.
buna ziua.
nu sunt avocat dar din propria experienta va recomand sa mergeti la judecatorie(tribunal) si in baza unui proces intentat de dvs obtineti o decizie prin care obtineti actul de proprietate.este si mult mai ieftin si in timp relativ scurt.nu uitati de martori.daca totusi eventualii urmasi au drepturi asupra proprietatii obtineti o hotarare prin care sa va recuperati banii.
reamintesc,nu sunt consultant asa ca apelati la un avocat de specialitate.
succes.
Trebuie avut in vedere si faptul ca notiunea de mostenitori legali este, in realitate, mult mai extinsa decat pare la prima vedere (adica copii, nepoti). Mostenitorii legali inseamna si fratii/surorile defunctului, (daca acestia sunt decedati, copiii acestora), verii primari... Abia daca se constata ca nu exista nici una din aceste categorii de rude, putem vorbi de vacanta succesorala.
Daca acea chitanta de mana era de fapt un testament se rezolva problema...........
Nu cred ca putem considera respectiva chitanta un testament pentru ar trebui in primul rand sa fie pentru cauza de moarte si sa respecte criteriile legale.

Recomandarea mea este sa deschideti o actiune in instanta prin care sa solicitati unei hotarari care sa tina loc de titlu de proprietate. Este bine sa mergeti la un avocat care sa scrie cererea pentru ca trebuie sa fie bine motivata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Septembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat

Alte discuții în legătură

Valoare act scris de mana alexmar alexmar as dori sa stiu daca se considera ca autentic un act scris de mana, si semnat de martori, prin care un cetatean vinde unei alte persoane o parcela de teren. ... (vezi toată discuția)
Testament sau acte vanzare cumparare ditualina ditualina sot si sotie .. sotul este pe moarte .. au pe numele lor 2 case .. teoretic bunuri comune in timpul casatoriei sotia are si o fiica dinaintea casatorie care ... (vezi toată discuția)
Succesiune din afara tarii nedormit_in_NYC nedormit_in_NYC Buna ziua, [u]Premise:[/u] locuiesc in Statele Unite. Am avut in Romania o matusa care a decedat acum o saptamana. Dansa era vaduva, nu a avut copii, ... (vezi toată discuția)