avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... urgent
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

urgent

Am si eu o problema sotul meu a aparat copilul batut de un alt baiat de 12 ani luandu-l pe acela de urechi si despartindu-i, iar eu au venit la usa cu 3 persoane vrand sa-l baata pe sotul meu si s-au luat la bataie.Ei au depus reclamatie ca le-am batut baiatul, iar noi ca au intrat se ne bata.Acum politia a spus sa ne retragem reclamatia dar cealalta parte nu vrea sa si-o retraga Si ca ne va chema la proces, ce putem face in cazul asta sa ne retragem acuzatia sau sa mergem la proces?Ce crede-ti ca s-ar putea intampla?:sorry:
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:52, 8 Septembrie 2008
daca v-au lovit sotul ,mergeti la IML scoateti certificat medico-legal,nu retrageti plangerea ;ei se fac vinovati de o infractiune mult mai grava decat ceea ce va acuza.Intr-un final cred ca ei isi vor retrage plangerea.
In urma acestor intamplari politia a deschis dosar penal sotului, la copilul agresat i sa dat din oficiu 3 zile de spitalizare de la iml, i-a dat termen 2 saptamani pentru impacare,politia, dar ce se poate intampla daca nu se impaca deoarece ei nu vor sa se impace cu noi?Dosarul va fi dus la parchet, ce pedeapsa ar riscA, refuzand si avocatul din oficiu???
In cazul in care nu intervine impacarea, atunci dosarul va fi inaintat la Parchet, iar in baza Ordonantei sau Rezolutiei procurorului se va inainta sau nu instantei de judecata.
Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă. In cazul in care lovirea sau actele de violenţă au pricinuit o vătămare ce necesită pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 20 de zile , acestea se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

cum 3 zile?,inseamna ca la i batut nu doar lai tras de urechi ori au relatii sus puse si atunci tu daca n ai lasa te mai moale
anamarian a scris:

cum 3 zile?,inseamna ca la i batut nu doar lai tras de urechi ori au relatii sus puse si atunci tu daca n ai lasa te mai moale

:rtfm: Interventie moderator
Incearca sa te faci înteles prin ceea ce scrii ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Articolul 180 c.pen. dragomir_irina dragomir_irina Procesul meu penal s-a incadrat sub Articolul 180, Codul Penal. Prin urmare as dori sa aflu detalii cu privire la acest articol. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Vatamare corporala georgiana-m georgiana-m In urma cu o luna am avut un conflict cu familia sotului meu mai exact cumnatul si soacra mea unde a iesit cu bataie eu avand 4zile de ingrijire si sora mea ... (vezi toată discuția)
Penal nucusor nucusor care este pedeapsa pentru lovire daca se argumenteaza doar cu o adeverinta medicala.eliberata de la urgenta ? (vezi toată discuția)