avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare teren fara cota indiviza cale de acces sau ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare teren fara cota indiviza cale de acces sau servitute

Buna ziua, am avut marea surpriza sa aflu ca am cumparat un teren cu o deschidere la un drum privat cu Nr. cadastral x, teren cumparat in 2010 pe care am construit si intabulat un imobil pe care doresc sa il ipotechez sau sa il vand si nu pot deoarece nu am acces la drumul care ajunge la teren.
Din cate am mai aflat notarul era obligat sa specifice in ctr de vanzare-cumparare si cota indiviza sau servitutea... Vechiul proprietar nu doreste sa imi vanda cota si nici sa imi cedeze servitute amiabil. Cum pot proceda in continuare in instanta fara ca fostul proprietar sa imi restrictioneze accesul la terenul meu?
Cel mai recent răspuns: mmmmela , utilizator 15:51, 9 Septembrie 2011
exista garantia contra viciilor bunului vandut,dar in cazul d-voastra va intereseaza,deoarece a-ti construit,servitute,puteti cere in justitie,o actiune in servitute,deoarece dreptul de servitute se stabileste prin lege si prin conventia partilor,in cazul d-voastra servitutea de trecere art 616-619 c. civ.,care stabilesc dreptul proprietarului al carui loc este infundat,fara iesire la calea publica,sa ceara o trecere pe locul vecinului sau,cu indatorirea de a-l despagubi in raport cu pagubele ce i le-ar cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt dat in judecata pentru a da un drum de servitute pe terenul meu proprietate privata cristi 1980 cristi 1980 am si eu o intrebare :tata a fost dat in judecata pentru a da un drum de servitute unui alt vecin care nu are intrare la terenul sau .tin sa mentionez ca tata ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna drum de servitute? mieluu mieluu ma tot invirt in jurul drumului de servitute in cazul meu. va multumesc pentru informatii. (vezi toată discuția)