avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Proba loc de munca o luna = 700 lei, dupa luna ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Proba loc de munca o luna = 700 lei, dupa luna respectiva doar 350 de lei

M-am decis sa va intreb pe dumneavoastra ca sa evit o posibila gafa pe care as putea sa o fac intreband direct la servici (riscand sa pierd locul de munca)

Am acceptat o perioada de proba contra sumei de 7 milioane. Am inceput pe 8 august.
Mi s-a spus ca in cadrul firmei banii se dau pe 10 si pe 25.
Pe data de 25 august mi s-a dat 91 de lei corespunzatoare zilelor de 8,9 si 10 august.
Astazi, 9 septembrie 2011, am primit 350 de lei.

1. Este corect calculul lor? Nu ar fi trebuit sa primesc cei 700 integral?
2. O luna de lucru inceputa pe 8 august se termina pe..8 septembrie? :">
Cel mai recent răspuns: fergus , utilizator 22:20, 10 Septembrie 2011
Si totusi,700lei este brutul sau netul?Eu inclin sa cred ca este vorba despre salariul brut din contractul de munca.
Si calculul meu o dovedeste.
ondino a scris:

Si totusi,700lei este brutul sau netul?Eu inclin sa cred ca este vorba despre salariul brut din contractul de munca.
Si calculul meu o dovedeste.

Cred ca userul s-a exprimat destul de clar ...700 lei reprezinta netul , nu brutul.

freeelis a scris:

ondino a scris:

fergus a scris:

M-am decis sa va intreb pe dumneavoastra ca sa evit o posibila gafa pe care as putea sa o fac intreband direct la servici (riscand sa pierd locul de munca)

Am acceptat o perioada de proba contra sumei de 7 milioane. Am inceput pe 8 august.
Mi s-a spus ca in cadrul firmei banii se dau pe 10 si pe 25.
Pe data de 25 august mi s-a dat 91 de lei corespunzatoare zilelor de 8,9 si 10 august.
Astazi, 9 septembrie 2011, am primit 350 de lei.

1. Este corect calculul lor? Nu ar fi trebuit sa primesc cei 700 integral?
2. O luna de lucru inceputa pe 8 august se termina pe..8 septembrie? :">

Pt o luna intreaga prestata,respectiv 1-31august(22zile lucratoare),salariul dvs. este 700lei brut.
Dar,ati inceput lucrul in data de 8 august,ceea ce inseamna ca pe luna august aveti doar 17zile lucrate .In acest caz,brutul este (700/22)x17=541lei,ceea ce inseamna un net de 419 lei.Din calculul dvs. reiese ca ati primit un net de 414lei(350+64)
Calculul este corect,pe 25 august s-a platit avansul lunii august,pe 9 septembrie lichidarea lunii august.

Userul a scris :
E vorba de 700 lei net.
.... nu siu de unde ati tras dvs concluzia ca este vorba despre brut ...

Foarte simplu:
Utilizatorul spune ca pt. 3 zile a primit 91 lei(avansul se da -brut),calculul angajatorul l-a facut pt.23 zile lucratoare,nu a luat in consideratie 15 august zi libera.
Asadar: (700:23)x3=91lei Deci 700lei nu poate fi decat salariul brut din cim!
Va multumesc pentru agitatia creata in a-mi da raspunsul corect! De apreciat.
Citez totusi ce mi s-a spus inainte sa incep luna de lucru, respectiv proba: "Esti de acord sa vii intr-o luna de proba? Iti dam 700 de lei."
Dar nu ati semnat un contract de munca?Daca da,acolo apare salariul brut....
Daca nu ati semnat un cim,atunci intrebati angajatorul. Insa,cu mare siguranta ,(din calcul)rezulta ca este vorba despre brutul de 700lei..Altfel,nu aveati cum la 3 zile de lucru sa primiti 91 lei(la avans se primeste suma bruta,urmand ca la lichidare sa se descarce avansul si sa fie impozitat)asa dupa cum am arata si mai sus!

Alte discuții în legătură

Calcul co SISSInew SISSInew Imi cer scuze: rectific: Un paznic, avand salariul brut=700 lei+175 lei spor de noapte(25%), a fost 6 luni in CFP ( nov., dec.2010 si ian, feb, mart.,april ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal de 85% kuky_t kuky_t As avea si eu o problema: mi-am calculat dupa ce am citit toate discutiile de pe net cam cat ar trebui sa primesc concediul prenatal dar in momentul in care mi ... (vezi toată discuția)
Taxe dupa salar OROSZ ANDREI OROSZ ANDREI ce taxe se platesc dupa salar minim pe economie /lunar? Cu cat raman din 700lei? (vezi toată discuția)