avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la mostenire

.Socrul meu natural a decedat in urma cu foarte mult timp,lasand in urma doi copii ,dupa deces soacra mea a facut succesiunea ramanand singura in casa.Acum a intalnit pe cineva si s-a recasatorit legitim fara a se trece pe numele lui ramanand fiecare cu vechiul nume Actualul ei sot are drepturi legale la casa mai precis are aceleasi drepturi ca si ea? Vreau sa va mai zic ca el are doua fete din prima lui casatorie, ele au dreptul dupa decesul lor la casa? In casa de vreo patru ani s-a instalat cumnata mea adica fata soacrami care nu mai are de gand sa plece.Legal sotul meu poate face ceva ?Noi dorim sa ni se plateasca partea care ne apartine legal de drept dar se pare ca nu exista binevointa ,ce putem face?Soacra mea deocamdata este tanara ,cumnata mea pe motiv ca nu are de gand sa locuiasca in casa nu repara sau investeste nimic din contra face daune ,in ritmul acesta in cativa ani nu vom mai avea ce vinde. Ce putem face ca sa ni se dea drepturile de la casa ?
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 22:51, 9 Septembrie 2011
cum afacut succesiunea?
au renuntat copiii la partea lor in favoarea mamei?
noul sot nu are nici un drept,casa fiind a mamei inainte de casatorie
Daca sotia dvs si cumnata au renuntat la mostenire dupa tatal lor, soacra e singura proprietara si poate pe timpul vietii sa faca ce doreste cu casa si sa permita cui doreste, sa stea.
Daca sotia dvs nu a renuntat la mostenire, poate cere in instanta ( daca amiabil nu exista), sa fie despagubita pt cota sa.
In cazul unui divort si partaj, sotul soacrei nu are vreun drept, insa in caz ca soacra decedeaza prima, sotul ei mosteneste un sfert din casa ( sau din ce are soacra la data decesului).
A facut succesiunea dupa decesul primului sot ,copii ramanand doar cu dreptul din partea tatalui.
Daca sotul dvs. apare in certificatul de mostenitor prin care a fost dezbatuta succesiunea tatalui sau, solicitati iesirea din indiviziune.
In acest fel veti obtine ”dreptul dvs”, in realitate dreptul sotului dvs.
Despre drepturile sotului dvs. la succesiunea mamei sale, vom vorbi dupa decesul acesteia.
Ultima modificare: Vineri, 9 Septembrie 2011
ContSters103772, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are dreptul la partaj succesoral? danut74 danut74 vreau sa stiu daca sora vitrega a sotului meu are dreptul la partaj succesoral...situatia este urmatoarea:socrul meu cand sa casatorit a luato pe soacramea ... (vezi toată discuția)
Succesiune cristinicaz cristinicaz socrul meu a decedat recent.au rămas un apartament si o casa la tara.Exista o soție și doi copii.ce drepturi are fiecare la moștenire? Pot copiii sa ii ... (vezi toată discuția)
BOER ANCA BOER ANCA Buna ziua! Sunt casatorita din 2003, an in care socrul meu a decedat. Soacra mea detine o casa, in care locuim impreuna. Dansa a intrat in posesia casei dupa ... (vezi toată discuția)