IN 1993 am platit in rate apartamentul parintilor mei ratele sau oprit din salariul meu timp de 2 ani eu fiind angajata la vremea aceea la intrprinderea ELECTROAPARATAJ pe cntrc figureaza parinti mei si eu pe cntct sunt trecuta ca girant platitor ratele se plateau ptr sc ORIZONT SA cand sa dat dreptul de cumparare de la stat catre chiriasi ,parintii mei au decedat si mai am 3 surori care acum cer dreptul la casa stiind totusi ca eu la vremea accea am platit ratele dar in urma deceselor ambiilor parinti trb sa deschid succesiunea ,iar ele vor sa vand sa impart cu ele casa ,daca ma puteti ajuta cu o sugestie sau o solutie sa ma invatati ce pot face ptr a pastra casa ptr ca eu nu vreau sa o vand ,si stiind ca totusi eu am platit la vremea aceea 145.000 cum era atunci ele au venit cu ideea sami dea contravaloarea de bani de atunci adica cei 145 de mii si mie nu imi conviine ca eu cu valoarea de atunci de bani nu pot cump nimic in yiua de azi ele afirmand ca nu le intereseaza pe ele eu atat am platit atat sa primesc va rog daca ma puteti ajuta sa ma invatati ce trb sa fac va multumesc
Daca de la decesurile parintilor au trecut mai mult de 6 luni si daca surorile nu au facut acte de acceptare expresa sau tacita a succesiunii, puteti sa le opuneti prescriptia extinctiva a dreptului de optiune succesorala.
Cu alte cuvinte, vor fi inlaturate de la succesiune, iar dvs. veti mosteni totul.
de la decesul tatalui au trecut 2 ani dar de la decesul mamei au trecut doar 3 luni ,cui sa cer prescriptia extinctiva asa cum ati spus notarului sau instantei ? avand in vedere ca am facut deja cerere de deschidere a succesiuni dar nu sa dezbatut inca va rog explicatimi mai pe intelesul meu unde sa cer asa ceva multumesc ptr intelegere
Ma stai dv in apartamentul si incercati sa se trece timp, cu gandul de a posesiona ca proprietara, si pastrand memoria parinteasca. Nu ai obligatia sa-o vinz, urmand sa fiti dv cu sanse daca ei actioneaza in instanta sa-l cumparati prin licitatie, fiind ce este dreptul dv sa participati in acest tip de vanzare, si ajungand la un acord atunci, daca nu doresc ei sa inteleaga. Si descontand ratele platite atunci ce prin expertiza sa se actualizaze asa cum va spus inainte. Daca no castigi inlaturare lor din mostenirea asa cum va zis Alimanescu.
La notar se pot dezbate doar succesiunile in care exista intelegere intre mostenitori.
Restul problemelor se rezolva in instanta.
Puteti sa le opuneti surorilor neacceptarea succesiunii tatalui.
In ceea ce priveste succesiunea mamei, depinde foarte mult cine a facut cererea de dezbatere la notariat.
Daca a fost facuta de surorile dvs., atunci reprezinta un act de acceptare a succesiunii.
Depinde si de ceea ce vor face surorile in urmatoarele 3 luni.
Ar trebui sa consultati un avocat din zona in care locuiti, care sa poata analiza concret situatia dvs, in functie de toate datele problemei.