avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penala Omor din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penala Omor din culpa

Buna seara!o amica a avut un accident acum 2 zile in urma caruia a decedat 1 persoana aflata in masina ei si mai multe persoane au avut nevoie de spitalizare.In declaratie a scris ca a adormit la volan si a intrat pe contrasens ea a scapat cu leziuni usoare si a fost arestata.Accidentul s-a intamplat in Serbia amica mea inca este acolo in arest ce trebuie sa facem sa putem sa o ducem acasa...celelante fete sunt bine si-au revenit La ce se poate ashtepta?condamnare cu sau fara suspendare,anulare permis,daune morale?Multumesc!

Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:46, 10 Septembrie 2011
Buna seara,
tragic ce scrieti,....
:(
Da, din nefericire va puteti astepta la toate cele precizate mai sus...
Din dreptul international mai stiu ca in materie penala, se va aplica condamnarea acesteia acolo, la locul faptei, fiid vorba despre omor din culpa, cat si despre alte infractiuni conexe...din pacate in Serbia exista pedeapsa cu inchisoarea si nu va avea in nici un caz liberare conditionata ori suspendare , avand in vedere circumstantele...
puteti cere dupa condamnare extradarea si incarcerarea pentru executarea pedesei privative de libertate in romania...
Si dupa un timp rejudecarea...
Mare atentie...la exceptii...
;)
O sera placuta...
P.S. revin, asemenea din jurisprudenta am aflat ca la Galati a existat o sentinta penala pronuntata intr-o cauza penla de omor, tot in Serbia ...
si recomand sa se depuna diligentele necesare in baza art.114 alin.5 din Legea nr.302/2004 privind cooperarea internationala in materie penala. - In acest sens rugand a se dispune ca dosarul sa fie inaintat la T r i b u n a l u l XXX (al domiciliului inculpatei) pentru repartizare aleatorie si judecarea cauzei.
;)

Ultima modificare: Vineri, 9 Septembrie 2011
sebastian-barbulescu, utilizator
Se aplica prevederile legale din Serbia. Nu va putea reveni acasa pana nu este judecata si vedeti dupa.

Acum va recomand sa luati legatura cu Ambasada Romaniei la Belgrad care sa va acorde asistenta consulara si judiciara de urgenta. Va recomand insistent sa angajati si un avocat specializat din Serbia.
Si eu consider ca inainte de toate ar trebui anuntata ASmbasada Romaniei din Serbia sau cea mai apropiata unitate consulara romaneasca pentru a i se acorda cetatenei romane asistenta juridica si diplomatica necesara.
Angajarea unui avocat specializat in materie penala din acea tara , chiar cu recomandarea , diplomatilor romani , este stringent necesara.
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prietena mea are nevoie de voi ajutati-o va rog madalina budeanu madalina budeanu ma numesc budeanu madalina si am o prietena care a dat de o belea mare sotul iei a prins o cursa in grecia cu tirul si el a plecat fara sa stie ce transporta ... (vezi toată discuția)
Ce atributii de serviciu au consulatele romane ? Buna seara , sotul meu este arestat in Spania ,in urma cu sapte luni a solicitat vizita unei persoane autorizate din cadrul Consulatului de la Sevilla .In ... (vezi toată discuția)
Jurisdictie raspunderea civila delictuala a altui stat aidu aidu Vreau sa chem in judecata alt stat pt nerespectarea obligatiilor organelor sale administrative. Pot sa adresez cererea in fata instantei romane... sau va fi ... (vezi toată discuția)