avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

sediu social

Buna ziua,
In momentul in care am infiintat SRL-ul pentru sediul social am ales sa inchei un contract de asistenta juridica pe o perioada de un an cu un avocat.As vrea sa stiu daca legea reglementeaza undeva perioada maxima pe care poate fi incheiate astfel de intelegeri pentru sediul social.
Dupa perioada aceasta de un an pot sa mai prelungesc intelegerea sau trebuie sa imi caut un alt sediu social cu caracter permanent?
Pot incheia un alt contract cu un alt avocat?Pe ce perioada?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ovidiu7676 , utilizator 23:46, 10 Septembrie 2011
Puteti prelungi acel contract cu avocatul daca se doreste sau cu un alt avocat. Nu exista o perioada maxima.
Contractul este limitat la un an. Nu se poate prelungi!

Pentru colegii mei avocati, va rog sa va uitati si pe Statutul Profesiei de Avocat:

Art. 109
Stabilirea temporara a sediului unor societati comerciale la sediul profesional al avocatului presupune utilizarea sediul profesional al avocatului pentru scopul limitat al constituirii legale si autorizarii functionarii societatii comerciale sau, dupa caz, pentru mutarea sediului ori pentru stabilirea unui sediu secundar al societatii in cauza.

Art. 110
(1)In vederea stabilirii temporare a sediului societatii comerciale in cauza, avocatul va intocmi si semna cu reprezentantul societatii un contract separat de asistenta juridica avand acest obiect.
(2)Perioada pentru care sediul societatii in cauza este stabilit la sediul profesional al avocatului nu poate depasi 1 an iar dovada sediului se face cu contractul de asistenta juridica.


Exista mai multe prevederi legale care arata acest termen strict, dar consider ca pentru un avocat este hotarator propriul Statut!
ATENTIE !

Conform Codului de procedura fiscala evidentele contabile si fiscale vor fi pastrate, dupa caz, la domiciliul fiscal al contribuabilului, la sediile secundare ale acestuia, inclusiv pe suport electronic, sau pot fi incredintate spre pastrare unei societati autorizate, potrivit legii, sa pastreze servicii de arhivare.

Prin exceptie de la aceste prevederi evidentele contabile si fiscale ale exercitiului financiar in curs se pastreaza, dupa caz, la domiciliul fiscal al contribuabililor, la sediile secundare ale acestora sau, in perioada 1-25 a lunii urmatoare, la sediul persoanei fizice ori juridice autorizate pentru preluarea lor in vederea intocmirii declaratiilor fiscale.

In cazul in care evidentele contabile si fiscale sunt tinute cu ajutorul sistemelor electronice de gestiune, pe langa datele arhivate in format electronic contribuabilul este obligat sa pastreze si sa prezinte aplicatiile informatice cu ajutorul carora le-a generat.

Totodata, contribuabilii sunt obligati sa evidentieze veniturile realizate si cheltuielile efectuate din activitatile desfasurate, prin intocmirea registrelor sau a oricaror alte documente prevazute de lege si să utilizeze pentru activitatea desfăşurată documente primare şi de evidenţă contabilă stabilite prin lege, achiziţionate numai de la unităţile stabilite prin normele legale în vigoare, şi să completeze integral rubricile formularelor, corespunzător operaţiunilor înregistrate.

Baza legala

Ordonanta guvernului nr 92 pe anul 2003 articolul 80
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Septembrie 2011
ovidiu7676, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baza de date contabilitate alexis_bra alexis_bra Contabila societatii a decedat si nora dansei nu vrea sa ne dea baza de date pentru a o preda noului contabil. Exista vreo baza legala prin care am putea ... (vezi toată discuția)
Contabilitate baza de date electronica sabin130ro sabin130ro As avea si eu o problema. Am preluat contabilitatea unei societatii, iar fosta contabila nu mi-a dat foarte multe situatii (ca de exemplu imobilizari, ... (vezi toată discuția)
Sediu srl la cabinet de avocatura cristina_adriana_83 cristina_adriana_83 Buna ziua, doresc gazduire sediu social al societatii la un cabinet de avocatura pentru o perioada de un an, cu posibilitate de prelungire. Care ar fi tariful ... (vezi toată discuția)