avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de studii pentru profesor din preuniversitar ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de studii pentru profesor din preuniversitar inscris la studii doctorale

Cu respect as dori sa ma informez care mai este legislatia cu privire la aprobarea unui concediu cu plata pe durata studiilor doctorale, pentru un profesor din preuniversitar. Multumiri!
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 14:49, 11 Septembrie 2011
Legea 1/2011Art. 268. - (1) Cadrele didactice care redacteaza teza de doctorat sau lucrari in interesul invatamantului pe baza de contract de cercetare sau de editare, au dreptul la 6 luni de concediu platit, o singura data, cu aprobarea consiliului de administratie al unitatii de invatamant.
(2) Personalul didactic aflat in situatia prevazuta la alin. (1) nu poate fi incadrat in activitati didactice retribuite in regim de plata cu ora.
(3) in situatia desfiintarii unei unitati de invatamant de stat, salariatii disponibilizati primesc salarii compensatorii, conform legii.
...iar prin cadre didactice nu se mai intelege si cadrele didactice auxiliare...cadru didactic-personal de predare-invatare-evaluare...au accentuat in lege deosebirea asta pentru a nu mai plati naveta:)))zgarcitii de primari...si nici de 1 an de zile concediu fara plata o data la 10 ani nu mai primesc...
Art. 88. — (1) Personalul din învățământul preuniversitar este
format din personal didactic, personal didactic auxiliar și
personal administrativ sau nedidactic.
@arhontele, ce anume vi se pare nepotrivit in raspunsul meu?!
Personalul didactic auxiliar nu a fost asimilat cadrelor didactice, diferenta intre cadre didactice/profesori si personalul didactic auxiliar a fost de functie/atributii. Primii au ca functie principala gestionarea actului educational complex, iar a doua categorie asigura suportul material al procesului de invatamant.
Ca nu-i corect sa nu li se deconteze cheltuielile efectuate in legatura cu serviciul, aici da, sunt absolut de acord, insa cele doua categorii de personal nu se pot confunda ca atributii.
Daca din personalul didactic auxiliar va participa cineva la studii doctorale, se va aplica in mod corespunzator atat statutul personalului didactic, cat si codul muncii.
Ultima modificare: Duminică, 11 Septembrie 2011
elena138, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare ordonanta de urgenta 83-2014 cataleata cataleata Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu privire la urmatorul articol: OUG 83-2014 OUG 83-2014 Art. 37. - (1) in anii 2015 si 2016, personalul didactic auxiliar ... (vezi toată discuția)
Deconare naveta inspectori scolari iulius62 iulius62 Buna ziua, Inspectoratul scolar judetean refuza decontarea navetei inspectorilor scolari ce fac naveta din localitatile de domiciliu la ISJ, desi inspectorii ... (vezi toată discuția)
Concediu de studii cu/fara plata Cristina2076 Cristina2076 Buna ziua, O nelamurire in legatura cu acordarea concediului de studii fara plata si a concediului de 6 luni cu plata pentru redactarea tezei de ... (vezi toată discuția)