avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... impozit teren agricol
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

impozit teren agricol

Buna ziua. Tatal meu are un teren agricol lasat mostenire de la parintii sai.As dorii sa stiu daca trebuie sa plateasca impozit pt. acest teren in conditiile in care are certificat de handicap si varsta de 81 ani. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: relu65 , utilizator 17:24, 13 Septembrie 2011
Da. In conditiile descrise, trebuie sa plateasca impozit pentru acel teren agricol extravilan.
Totusi am vazut in codul fiscal la art.284 pct.4 ca persoanele cu handicap grav sau accentuat sunt scutite de la plata impozitului pe teren si cladiri.Multumesc.
Pentru terenul si cladirea de domiciliu, nu pentru terenul agricol din extravilan.
Multumesc pt. lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit pe casa negru daniel negru daniel Buna ziua, sunt persoana cu handicap grad accentuat sau 2 cum era mai demult, asi dori sa stiu se poate sa fiu scutit de impozitu pe casa daca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap, beneficiaza de reducerea impozitului pentru locuinta ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea si eu o intrebare, daca ma poate lamuri cineva: Am o ruda care are un copil incadrat in gradul 2 de invaliditate, handicap accentuat, are si ... (vezi toată discuția)
Scutire taxa de impozit pe cladiri pentru persoana cu handicap Giana7 Giana7 Buna ziua, Mama are certificat de handicap si i se solicita sa plateasca taxa impozitiului pe casa proprietate ( Ilfov) pentru ca adresa ei de domiciliu este ... (vezi toată discuția)