avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Persoana cu handicap, beneficiaza de reducerea ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Persoana cu handicap, beneficiaza de reducerea impozitului pentru locuinta ?

Buna ziua, as avea si eu o intrebare, daca ma poate lamuri cineva: Am o ruda care are un copil incadrat in gradul 2 de invaliditate, handicap accentuat, are si certificat de persoana cu handicap, are 30 de ani (copilul) si ar dori sa stie daca poate beneficia de vre-o reducere pentru plata impozitului anual la primarie, pentru locuinta in care locuiesc impreuna. Multumesc mult daca ma poate lamuri cineva si va doresc toate cele bune =D>
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 02:41, 4 Iulie 2012
Conform art 26 din L nr 448/2006 republicata,facilitatea scutirii de la plata impozitului aferent imobil,se poate acorda numai in cazul in care persoana detinatoare de certificat de incadrare in grad de handicap face dovada a fi proprietar al imobilului
Regula generala prevazuta de art. 249 Cod fiscal este ca orice persoana care are in proprietate o cladire situata in Romania datoreaza anual impozit.
Art. 284 Cod fiscal prevede facilitati pentru anumite categorii de persoane fizice. Astfel, conform alin. 4 al art. 284 Cod fiscal impozitul pe cladiri si teren nu se datoreaza de catre persoanele cu handicap grav sau accentuat si de persoanele incadrate in gradul I de invaliditate, cu conditia respectarii alin. 6 din acelasi articol, respectiv cladirea folosita sa aiba destinatie de domiciliu al persoanelor mentionate anterior.


~ Conținut șters la cerere ~

Nu, dumnealui nu beneficiaza de scutire. Sunt scutite persoanele cu handicap grav/accentuat/ gard I de invaliditate la plata obligatiilor datorate( conform art.284, pct. 4, din legea 571/2003, privind Codul Fiscal) de catre ei.

"Impozitul pe clădiri, impozitul pe teren şi taxa pentru eliberarea unei autorizaţii pentru desfăşurarea unei activităţi economice nu se datorează de către persoanele cu handicap grav sau accentuat şi de persoanele încadrate în gradul I de invaliditate".


[ link extern ]

@ Pilu, dvs ati spus. " gradul 2 de invaliditate, handicap accentuat", in acest caz nu se acorda, doar daca avea gr 1 de invaliditate.

:O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire de impozit - persoana cu handicap nickboss29 nickboss29 buna ziua copilul meu are grad de handicap grav si avem niste scutiri la impozitul pe cladire si teren dar nu se pot aplica deoarece nu este trecut ca ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe casa negru daniel negru daniel Buna ziua, sunt persoana cu handicap grad accentuat sau 2 cum era mai demult, asi dori sa stiu se poate sa fiu scutit de impozitu pe casa daca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladire cu doi proprietari emilia_d emilia_d Buna ziua.Zilele acestea am primit acasa o instintare sa ma prezint la Serviciul finate privid situatia imobilului unde locuiesc.Imobilul este trecut pe actul ... (vezi toată discuția)