avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ancheta sociala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ancheta sociala

In noul cod civil , Art. 375, este scris :
(2) Divorțul prin acordul soților poate fi constatat de notarul public și în cazul în care există copii minori născuți din căsătorie, din afara căsătoriei sau adoptați, dacă soții convin asupra tuturor aspectelor referitoare la numele de familie pe care să îl poarte după divorț, exercitarea autorității părintești de către ambii părinți, stabilirea locuinței copiilor după divorț, modalitatea de păstrare a legăturilor personale dintre părintele separat și fiecare dintre copii, precum și stabilirea contribuției părinților la cheltuielile de creștere, educare, învățătură și pregătire profesională a copiilor. Dacă din raportul de anchetă socială rezultă că acordul soților privind exercitarea în comun a autorității părintești sau cel privind stabilirea locuinței copiilor nu este în interesul copilului, sunt aplicabile prevederile art. 376 alin. (5)
Asta inseamna ca indiferent de decizia parintilor de comun acord asupra custodiei copilului se face o ancheta sociala?
Daca cei 2 parinti locuiesc la aceeasi adresa si copilul la bunica lui, unde se va face ancheta sociala?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 00:57, 12 Septembrie 2011
De unde ati luat textul? Divortul prin notariat nu poate avea loc daca exista minori iar in Noul Cod Civil desfacerea casatoriei incepe de la art. 388.
Alex_Munteanu a scris:

De unde ati luat textul? Divortul prin notariat nu poate avea loc daca exista minori iar in Noul Cod Civil desfacerea casatoriei incepe de la art. 388.



de pe adresa :
www.avocatnet.ro/content/for...

Da, am uitat ca a fost republicat, eu aveam varianta veche.

Inainte de a divorta la notar va fi nevoie de o ancheta sociala care se va realiza la custodele care va primi copilul sau la ambii custodieni daca vor avea custodia comuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibil un divort prin notariat daca exista un copil? constsil constsil este posibil un divort la notar pe cla emiabila daca exista un copil? (vezi toată discuția)
Divortul la notar Justitiarul71 Justitiarul71 Conf.art.375 din Noul Cod Civil:,,Divorţul prin acordul soţilor poate fi constatat de notarul public şi în cazul în care există copii minori născuţi ... (vezi toată discuția)
Divortul la notar mmmmela mmmmela buna ziua, daca cineva vrea sa divorteze in conditiile in care are si un copil,poate divorta la notar daca sunt de comun acord si tatal copilului nu are nici ... (vezi toată discuția)