avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de proprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de proprietar

Sotul meu a construit casa lui pe locul unde a fost casa parintilor aceasta fiind in curs de daramare neavind cine s-o intretina,dapua ce a construit casa,mentionez nu a facut proiect si a mers pe proiectul casei parintilor tatal lui fiind mort de mult el era copil,deci proprietara in fapt este mama sa desi este casa construita de el pa banii lui,intre timp o sora de a lui s-a despartia si s-a mutat la el.intr-o camera el a primit-o,acum el vrea sa-si faca actul de proprietate asupra casei ,sora lui se opune spunind ca are si ea dreptul acolo desi nu a participat cu nimic repet casa fiind construita cu minutele sotului meu si cu banii lui,poate acum ca mama lui sa-i fac act de vanzare cumparare desi este casa lui daca sora lui se opune,dupa ce a primit-o in casa si ia creat toate conditiile,el vrea acum sa fie proproietar pe casa muncita de el,si pe sora-sa s-o lase sa stea in continuare acolo dar far drept asa cum pretinde ea,el are fotografii cu casa cum era inainte daramata cu peretii picati,doresc si eu un raspuns si o indrumare ca e pacat de munca lui multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:38, 12 Septembrie 2011
Un act de vanzare-cumparare este cel mai bun. In instanta va trebui sa demonstrati cu acte ca doar sotul a contribuit...ceeace este extrem de dificil in ipoteza in care nu aveti chitante.
Deci casa este construita de el ,proprietar in fapt este mama sa ,care va trebui sa-i faca act de vinzare cumparare,dinsa vrea,sora nu este de acord ca vrea si ea sa aiva 2 camere ,pentru care nu a pus nici un ban pentru ele,el nu vrea decit ca sa faca actul de vinzare sa fie prorietar si pe sora sa o s=o lase sa stea in continuare acolo ca nu are cum s-o dea pe drumuri,dar daca faci un proiect acum la casa sa o treaca direct nu se poate,el are fotografii cu casa veche care nu stiu daca mai era casa,unele chitante la ce a cumparat are,dar casa este construita de miinele lui deci el a facut-o martori are o groaza.Miltumesc frumos.
ati mentionat ca socrul dvs e mort demult. suucesiunea dupa socru s-a dezbatut? fiindca in ruma succesiunii sotul dvs ar fi avut o cota legala. apoi s-a facut iesirea din indiviziiune? acomis un abuz ca a construit casa pe un teren ce nu-i apartine integral si fara sa aibe acordul celorlalti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, cazul consta in: mama este proprietara casei pe care ... alice_popescu alice_popescu Buna seara, Cazul consta in: Mama este proprietara casei pe care a primit-o printr-un contract de vanzare cumparare de la mama ei. Primirea s-a facut la ... (vezi toată discuția)
Buna seara bunica mea decedata i are 3 copii din prima casatorie ... Uzac Uzac Buna seara Bunica mea decedata i are 3 copii din prima casatorie ( un copil este mama) A - ll - a relatie concubinaj are 2 copii Bunica vinde casa de la ... (vezi toată discuția)
Anulare sau reziliere contract vinzare-cumparare rosemary61 rosemary61 Buna ziua, As dori sa stiu daca un document de vinzare-cumparare se mai poate anula dupa decesul mamei(cu care s-a facut acest document si unul din ... (vezi toată discuția)