avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este furt sau nu?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este furt sau nu?

Am o problema. Eu locuiam cu mama mea in chirie. Bunurile din locuinta inchiriata erau ale proprietarului de drept. Mama apoi s-a internat in spital iar mie mi s-a stricat frigiderul. L-am scos din casa afara deoarece emana un miros insuportabil. Dupa o perioada, pana sa iasa mama eu m-am certat cu ea si ea nu a mai platit nici chiria nici cele necesare acolo.
Acum ma suna proprietaru sa ma ameninte ca daca nu ii dau banii (chirie, intretinere, lumina, etc) cca 25 mil acumulate, imi face plangere ca i-am furat eu frigiderul. A spus ca are si martori. Asa e, am cerut ajutorul unui vecin cand am scos frigiderul pe scari ca sa il pot duce sa-l depozitez unde trebuia sa-l ia tiganii sa-l duca la fier vechi sau sa faca ce vor cu el. Eu ce sa fac in situatia asta? Ma poate acuza de furt? Precizez iar ca nu era bunul meu, insa stateam in acel apartament cu chirie cu acordul proprietarului. Mi-a zis sa-i dau cheile si cele 25 mil ca sa nu imi faca plangere pt furt.
Ce ma sfatuiti? Eu nu am sa-i dau banii. Si nu e vina mea ca nu se putea tine in casa acel aparat ce degaja un miros insuportabil.
Ultima modificare: Luni, 12 Septembrie 2011
alin244, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 15:04, 12 Septembrie 2011
Trebuia sa il chemati pe proprietar si sa ii cereti sa repare frigiderul.

a fost greseala mea. deci pana la urma el ma sanatajeaza acum cu 25 mil daca nu face plangere pt ca i-am furat frigiderul. nush daca se considera furt atat timp cat l-am luat din locuinta unde stateam cu chirie si nu l-am valorificat macar. doar l-am lasat afara. deci ce sanse am ? ce sfaturi imi dati? pot sa fac puscarie? pot sa am dosar ? :|
va rog sa ma lamuriti daca pt o fapta "de furt" care nu a fost un furt... dupa parerea oricarui om normal ... sunt pasibil de puscarie. va rog cititi ce am delcarat pe forum aici prima data.
Nu se poate aplica art. 208 din Codul Penal pentru ca frigiderul se afla in posesia dvs. si deci nu poate fi vorba de furt.

Proprietarul va poate pune cel mult sa platiti frigiderul la valoarea lui din momentul dispunerii.

In legatura cu chiria si intretinerea, titularul contractului are obligatia de a achita aceste sume catre proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainare bunuri? MariusTranca MariusTranca daca o persoana care statea undeva cu chirie spre exemplu si a scos din casa respectiva un obiect poate fi acuzat de instrainare de bunuri ? sa luam totusi in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in urma sesizarii mele scrise , catre primaria din ... todirasc todirasc Buna ziua! In urma sesizarii mele scrise , catre Primaria din localitate si catre Garda de Mediu ,in urma cu aproape o luna de zile ,nimeni nu a luat nici o ... (vezi toată discuția)
Furt sau abuz de incredere? george666 george666 In urma cu un aproximativ un an de zile mama mea a achizitionat un laptop(cu factura) pe care i l-a incredintat spre folosinta concubinei mele cu care locuiam ... (vezi toată discuția)