avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ridicare masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ridicare masina

Buna ziua,

Mi-a fost ridicata masina din acelasi loc in care parchez de un an de zile. Asta s-a intamplat in Cluj pe o starda cu 3 benzi pe sens, langa bordura, unde sunt intotdeauna parcate masini (cate incap pe portiunea respectiva). Problema mea este ca exista acolo semn de oprire interzisa, insa nu si semnul ca se ridica masini (cum am vazut in alte parti). Deci m-as fi asteptat sa primesc eventual o amenda. Ideea este ca nu am incurcat circulatia, pt ca repet, acolo de ani de zile sunt parcate masini din lipsa locurilor de parcare si mai sunt inca 2 benzi de circulatie pe sensul respectiv.
O alta problema pe care o am este ca masina mi-a fost ridicata vineri, iar eu eram plecata din localitate pana luni cand (intamplator, pt ca nu merg tot timpul cu masina) am observat. Iar pt fiecare zi de stationare la ei creste amenda. Nu ar trebui cumva anuntat proprietarul in cazul acesta? Macar sa stie...
In zona respectiva e o mare problema cu locurile de parcare (nu exista), in schimb vad ca se apuca sa ridice masini din locuri in care nici nu e semnalizat lucrul asta.
Credeti ca as putea face contestatie?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ralu11 , utilizator 10:01, 14 Septembrie 2011
contestatie puteti face impotriva pv prin care veti fi amendata. mergeti la politie si dupa primirea pv aveti 15 zile pentru depunerea contestatiei, la judecatoria din localitate.
Depuneti contestatia in termen de 15 zile la judecatorie.
Vedeti insa ca exista ceva probleme cu obtinerea banilor achitati societatii care a ridicat masina.
Succes!
Multumesc pt raspunsuri.
Deci trebuie sa merg si la politie? Eu doar am ridicat masina si am primit acolo un proces verbal de ridicare a autovehiculului. Am crezut ca e de ajuns. O sa primesc si amenda?
In legatura cu contestatia, credeti ca am sanse de reusita?
Sansele de reusita sunt mici pt ca acolo unde este semn de "oprire interzisa" nu mai este nevoie sa se mai afiseze si alt avertiment. Iar aceste semne se planteaza la ordinul primariilor in urma unei hotarari a consiliilor locale si nu aveti cum sa va opuneti. Un proces intr-un asemenea caz nu face decat sa va afecteze nervos si sa va consume timpul fara sa aventi sanse reale de castig. Dar este dreptul dv sa incercati.
Eu am inteles de ce am primit amenda, insa nu inteleg de ce trebuia ridicata masina pt ca nu incurca pe nimeni si mai erau zeci de masini parcate acolo. Deci degeaba au ridicat masina mea si inca 2-3 pt ca banda respectiva tot ocupata a ramas. Mi se pare un abuz pt ca aceasta masura de ridicare ar trebui facuta doar in cazuri exceptionale.

Alte discuții în legătură

Proces verbal de constatare a contraventiei andrei3ioanes andrei3ioanes 26.07.2013 Ma intorc din concediu,unul destul de reusit:P, ca sa constat o scrisoare de la politia locala. In ea...proces verbal de constatare a ... (vezi toată discuția)
Parcare trotuar - amenda hcl victorte victorte Bună ziua, Astăzi am parcat mașina pe un trotuar, lăsând spațiu atât pentru pietoni, dar am lăsat și pista de biciclete ... (vezi toată discuția)
Parcare spic radusb radusb Pe 17 mai 2010 mi-a fost ridicata masina de pe Mihai Bravu (Bucuresti), din zona gurii de metrou Iancului, cea dinspre Dimitrov (intre Dimitrov si Pache ... (vezi toată discuția)