avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare proprietate

Buna ziua.
Socrul meu a mostenit un teren construibil de la tatal lui. Problema e ca nu are nici un act asupra acelui paman si de asemenea inca nu si-a impartit bunurile ramase dupa decedarea tatalui cu ceilalti frati.
Tocmai ne-a spus ca a trecut terenul l-a trecut pe numele sotului meu si cum ca avem pozitie si ne putem construi casa.
Insa ce as vrea sa stiu ,daca este posibil asa ceva, nu as vrea sa construim casa si apoi sa vina tot neamul si sa-si ceara drepturile ,avand in vedere ca ei inca nu si-au impartit bunurile.
Ce credeti ca ar trebui sa facem, un act de vanzare cumparare sau donatie?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:24, 12 Septembrie 2011
vânzare-cumpărare. dar dacă spuneți că nu există titlu de proprietate și nici nu a fost dezbătută moștenirea nu văd cum ar fi putut trece socrul dv-stră terenul pe numele altei persoane. din punct de vedere legal nu se poate trece un imobil pe numele altei persoane fără titlu de proprietate.
Tocmai incercam sa aflu mai multe detalii, el zice ca ar fi facut un act de vanzare cumparare, desi nu sunt sigura de acest lucru.
Dar si daca ar avea un act ,credeti ca fratii socrului meu ar putea avea ceva drepturi asupra acelui pamant,avand in vedere ca tatal lor i-a dat parte doar unuia dintre copii?
Problema e ca ne-a zis ca a trecut pamantul pe numele sotului meu si ca ar trebui sa facem proiectul de casa in cel mult 6 luni de zile.
Inca o intrebare, acum incerc sa ma gandesc la toate posibilitatile, daca socrul meu are titlu de proprietate este posibil sa semneze un act la primarie in care sa treaca bunul lui pe numele sotului meu fara a face un act cu sotul meu ?
Multumesc
Actul de vanzare-cumparare se semneaza atat de vanzator, cat si de cumparator. Socrul nu putea sa vanda sotului dvs. fara stirea lui.
De asemenea, nu putea sa vanda fara titlu de proprietate si fara intabulare facuta.
eu nu inteleg cum l-a mostenit daca spuneti ca nu s-a facut succesiunea dupa tatal socrului dvs? inseamna ca inca nu e proprietar. are doar vocatie succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune, mostenire acte lupealaura lupealaura Situatia noastra e cam asa: soacrii mei si-au construit impreuna casa unde au locuit. Soacra a murit acum 10 ani, iar dupa nu s-a facut succesiunea. Sotul meu ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana pedro72 pedro72 Tatal meu a cumparat o casa in 1962. Intre intre el si propietar s-a incheiat o chitanta de mana cu martori. In aceasta chitanta de vanzare cumparare este ... (vezi toată discuția)
Cine plateste taxele si impozitele glaura glaura Buna ziua, am o intrebare la dvs. In 2004 a decedat mama mea, revenindu-ne prin mostenire (3 mostenitori, tata 2/8, fiica 3/8 si frate 3/8) bunuri, printre ... (vezi toată discuția)