avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Incetarea executarii dupa plata doar a creantei nu si ...
Discuție deschisă în Executare silită

Incetarea executarii dupa plata doar a creantei nu si a onorariului executorului ?

Daca sa zicem exista titlu executoriu si intre timp debitorul plateste direct creditorului nu in cont la CEC al executorului dupa cum zice legea ce se intampla cu executarea , inceteaza sau nu ?
Cel mai recent răspuns: bobocel3333 , utilizator 09:40, 3 Septembrie 2008
Si totusi, vorba ceea , eu tot carcotas sunt , la Art. 3715 lit c) se spune ca "Executarea silita inceteaza" si daca creditorul a renuntat la executare. Ori daca eu platesc integral creditorul si mai si fac o intelegere cu el in aceasta privinta la momentul platii, creditorul isi va vedea realizate integral interesele de natura financiara.

Deci, in acest caz ... am reusit incetarea executarii fara plata taxelor executorului. Sau nu ?
A existat situatia de a renunta creditorul benevol la creanta? Asa se subintelege! Codul de procedura civila: Art.371 indice 5. Executarea silita inceteaza daca: c)creditorul a renuntat la executare.
Nu. Creditorul nu a renuntat la creanta. E vorba de renuntarea la executare silita prin executor din partea creditorului deoarece dupa inceperea formalitatilor de executare silita, debitorul achita direct creditorului suma datorata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituirea titlului executoriu KLTM KLTM Executorul judecatoresc a intocmit un proces verbal in care scrie ca \"avand in vedere cererea creditorului prin care solicita restituirea titlului ... (vezi toată discuția)
Executare silita, refuz debitor plata cheltuieli de executare Miha51 Miha51 Buna ziua De o vreme ma confrunt cu un caz ciudat. Am castigat in instanta o creanta si m am dus la executor sa depun titlul executoriu pentru a incepe ... (vezi toată discuția)
Onorariu de avocat prin executor judecatoresc est est buna seara, am o rugaminte la cei care ma pot lamuri in problema in care ma aflu.... am caliatatea de debitoare intr-un dosar executional. In urma sentintei ... (vezi toată discuția)