avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... plingere la cedo
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

plingere la cedo

cum pot sa fac o plingere la cedo in legatura cu o condamnare in lipsa si cu probe si martori falsi
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:29, 15 Septembrie 2011
nu se mentioneaza daca vi s-a comunicat hotararea. In cazul cand vi s-a comunicat, acea data se ia in calcul pentru termenul de 6 luni in care puteti face actiunea la cedo. Astfel, daca sunteti in termen, faceti o plangere ca sa nu depasiti termenul pe 2, 3 motive care le aveti in vedere si mentionati ca va ve-ti adresa cedo ulterior cu noi motive, avand in vedere ca nu puteti personal sa vedeti dosarul fiindca puteti fi arestat in momentul cand intrati in tara. Apoi, luati legatura cu un avocat care se ocupa in special de dosare la cedo, deoarece nu toti avocatii romani se pricep la a face o expunere a cauzei dvs prin prisma drepturilor omului. In paralel puteti cere o rejudecare deoarece nu vi s-a comunicat hotararea si nu a-ti putut beneficia de caile de atac legale, totodata depunand si refuzul tribunalului din suedia care a respins executarea mandatului european de arestare.
Problema este complicata intrucat nu s-au epuizat caile interne de atac.
Daca a fost judecat si condamnat in lipsa nu ar conta comunicarea hotararii,mai ales ca nu se comunica decat dispozitivul.
Este de analizat si analiza ia mult timp...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arest la domiciliu verso arest preventiv.deducerea pedepsei CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Are cineva un precedent favorabil in sensul ca arestul domiciliar ( arestul executatat la domiciliu) se deduce din pedeapsa aplicata din considerentul ca, este ... (vezi toată discuția)
Rejudecare dupa extradare nicu_75 nicu_75 Buna ziua! Am fost retinut in baza unui mandat de arestare european in luna iunie 2013, fiind condamnat in 2004 la 10 ani de inchisoare cu executare(sentinta ... (vezi toată discuția)
Extradare(ajutor va rog) chelu chelu In iunie 1999 am avut o hotarire definitiva de condamnare la 3,6 ani pt art. 215 c.p. lit. 2,3.Am plecat din tara in Italia unde am obtinut residenta.In mai ... (vezi toată discuția)