1.Va rog sa-mi spuneti ce pasi trebuie urmati daca a avut loc un termen de judecata pt divort din vina uneia dintre parti iar intre timp sotii vor sa ajunga la un divort prin acord?
2.Cum se redacteaza cererea de divort prin acord?
3.Aspectele asupra carora sotii au ajuns de acord trebuie trecute in cererea de divort sau se declara in fata instantei?
Daca a avut loc deja un termen de judecata, la urmatorul termen formulati o precizare de actiune prin care:
- solicitati desfacerea casatoriei prin acordul sotilor
- solicitati instantei sa ia act de intelegerea sotilor cu privire la celelalte capete accesorii - nume, incredintarea copiilor etc. si precizati in scris modul in care ati convenit cu privire la aceste capete accesorii.
Pana la urmatorul termen de judecata, nu puteti face aceasta precizare, dar exista posibilitatea sa introduceti o noua cerere de divort prin acord care se va solutiona in camera de consiliu. Va fi o solutie mai rapida introducerea unei noi cereri de divort daca veti primi termen de judecata inainte de termenul care s-a fixat pentru actiunea care este pe rol. Daca veti primi un termen mai rapid la actiunea de divort prin acord, la cealalta actiune trebui sa sustineti ca ea a ramas fara obiect, divortul fiind deja pronuntat.
Recurgeti la aceasta a doua posibilitate, doar daca divortul nu sufera amanare pana la termenul pe care deja il aveti fixat, si trebuie sa stiti ca exista riscul ca termenul de judecata la aceasta a doua actiune sa fie dupa cel pe care deja il aveti fixat, situatie in care actiunea va deveni inoportuna.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Divort
anairam2807
cum se poate divorta la notar prin cea mai simpla cale si cea mai ieftina pentru a nu mai avea grad de rudenie cu sotul deoarece am probleme la serviciu. (vezi toată discuția)
Divortul
Adrianadrian69
de curand am primit citatia de a ma prezenta la divort , as dori sa stiu daca pot sa contest actiunea depusa de sotie pe motiv ca nu din culpa mea sa produs ... (vezi toată discuția)
Divort
oanastnc
sunt in proces de divort, maine este a 2 a infatisare, la prima sotul meu nu a venit,cererea de divort am introdus-o eu,maine se prezinta si spune ca nu este ... (vezi toată discuția)