avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Transfer functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Transfer functionar public

Am un functionar public detasat la Autoritatea in a carui subordonare ma aflu si am primit instiintare ca in temeiul art 90 alin 1 lit a, alin 2, alin 3 si alin 4 din Legea 188/1999 sa- i dau acordul scris cu privire la transferul in interesul serviciului - eu, nu vreau sa-i dau acordul pt ca am deficit de personal si am nevoie de el in institutie. A plecat detasat pt a ajuta autoritatea 3 luni, timp in care postul lui a fost descoperit. Va rog sa- mi spuneti ce este legal sa fac.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 18:42, 18 Septembrie 2011
Daca autorittea ii da acordul, iar salariatul dvs. este de acord, tinand cont ca si dvs. sunteti subordonat aceeasi autoritati, cred ca de data aceasta pierdeti. Veti ramane fara personal in continuare. Legal nu puteti face nimic decat sa-i dati transferul. E 2-0 pentru ei.:)
@bep-De ce nu solicitati la primar sa va mute cu post cu tot unul dintre colegii din institutie, conf. art 91 din L.188/1999, primarul poate muta un functionar din aparatul propriu cu post cu tot in interes de serviciu, bineinteles cu acordul functionarului.;)
Se incearca si varianta aceasta cu detasarea... Intre timp inca o colega si-a luat 3 luni de zile de concediu fara plata. E jale mare.
Multi sunt incantati la inceput sa vina la evidenta persoanelor sau la starea civila dar cand vad cata treaba este (si cata responsabilitate) cam dau bir cu fugitii. Multi au impresia ca la starea civila mergi toate ziua la casatorii si scrii ceva certificate acolo, sa fie. Nu multe persoane banuiesc cat de grea si de complicata e starea civila.
Persoana care dorea sa se transfere si care e personal contractual este o persoana responsabila, serioasa, muncitoare si ne-am fi dorit s-o putem aduce in randurile noastre. O sa vedem ce o sa fie, bine c-a trecut vara ca altfel era vai si-amar...
Ei, vezi draga bep ca e mai greu la starea civila decat la evidenta? Eu am mai spus asta in nenumarate randuri dar nu ma crede nimeni. La starea civila este mult de scris, pe cand la evidenta introduci datele, verifici, redactezi adresele de raspuns, dar nu faci referate, registre, certificare, livrete, statistici la un singur cetatean etc.ca la starea civila. Acelasi lucru l-am patit si eu, acum incerc sa reconstruiesc dar inca nu sunt sigur de reusita, poate la anul o sa reusim sa punem pe picioare din nou serviciul. Pentru ca OUG 63/20101 a facut ravagii, iar fara personal, mai ales pe timp de vara cum spuneai si tu, e jale mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare politist detasat Justitiarul711 Justitiarul711 Care este posibilitatea legala ca un politist detasat pe o perioada de 6 ani de la MAI la primarie, in cadrul Serviciul Public Comunitar Local de Evidenta a ... (vezi toată discuția)
Transfer in interesul serviciului simonacarmenmiu simonacarmenmiu la noi in minister sa transferat o persoana de la DGASPC care in data de 05.042012 a fost facuta functionar public la cel mai inalt grad din personal ... (vezi toată discuția)
Politist detasat la spclep gargaritarita gargaritarita Daca sunt politist detasat la SPCLEP si vreau sa ma inscriu la examen ,pentru ocuparea postului de sef serviciu,proaspat infiintat,trebuie sa am diploma de ... (vezi toată discuția)