avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... plata indemnizatie consilier
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

plata indemnizatie consilier

sunt consilier local. am participat in cadrul unei comisii pentru aducerea apei in comuna. comisia si-a desfasurat activitatea in perioada 2009-2010 dar nu am fost retribuiti pentru participarea in aceasta comisie. am formulat cerere catre primarie socitand plata indemnizatiei cuvenite, dar nu am primit nici un raspuns, motiv pentru care am inaintat actiune judecatoreasca. am chemat in judecata unitatea administrativ teritoriala, consiliul local, primaria prin primar si primarul. la primul termen de judecata mi s-a pus in vedere sa precizez in contradictoriu cu cine inteleg sa ma judec.
ma puteti ajuta?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 11:11, 14 Septembrie 2011
Buna ziua !
Care este obiectul actiunii judecatoresti initiate de dvs. ?
Simplul fapt ca ati participat in calitate de membru in comisia respectiva nu va da dreptul la plata unei indemnizatii ...in fond sunteti reprezentantul comunitatii in consiliul local si ar trebui sa fiti mandru ca ati realizat ceva pentru comuna ...
obiectul este actiune in pretentii. este adevarat ca s-a realizat ceva pentru comuna, nimeni nu contesta acest fapt, insa nu cred ca nu sunt indreptatit la plata unei indemnizatii, atat timp cat pentru a participa la lucrarile comisiei nu m-am putut prezenta la serviciu, nu am primit salariu pentru zilele respective, si in plus am efectuat si cheltuieli de deplasare
Ce credeti dvs si ce precizeaza legea sunt doua lucruri diferite. Legea 393/2004 (privind statutul alesilor locali), la art. 34, spune destul de clar ca pentru participarea la lucrarile comisiei de specialitate a Consiliului local, fiecare consilier are dreptul la indemnizatie pentru 1-2 sedinte pe luna (dupa cum se stabileste prin HCL), indemnizatie egala cu 5% din indemnizatia primarului. Repet, vorbim de comisiile de specialitate care aveizeaza proiectele de hotarari inaintea sedintelor de consiliu. Daca aceasta este cazul dvs si nu ati primit banii, puteti solicita aceasta plata in instanta. Daca este vorba de un alt tip de comisie si nu exista un text de lege care sa prevada expres ca activitatea membrilor este platita (si cu cat), pierdeti timpul prin instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatia consilier local Crispopa Crispopa Care e modul de calcul al indemnizatiei de consilier local după noile creșteri salariale si câte ședințe se plătesc? Cine stabilește nr. acestora? (vezi toată discuția)
Indemnizatie consilieri locali aleko27 aleko27 Buna seara, Un consilier local face parte dintr-o comisie de specialitate, iar alt consilier local face parte din doua comisii de specialitate. ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie sedinta extraordinara julien_slbz julien_slbz Un consilier local/judetean poate primi indemnizatie pentru participarea la lucrarile sedintelor extraordinare de consiliu si ale comisiilor de ... (vezi toată discuția)