avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Martor in proces
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Martor in proces

Am si eu un prieten care ma pus martor in proces. Acesta si-a gasit masina lovita in fata blocului numai ca firma nu vrea sa-l despagubeasca cu toate ca are casco, acesta si-a reparat masina si acum se judeca cu firma de asigurare, politia nefiind implicata in proces. Procesul a inceput de ceva timp insa pe mine nu m-a intrebat daca vreau sa fiu martor in proces cu toate ca stiu cum s-a intamplat totul. Se poate ca el sa ma mai scoata de pe lista de martori cu toate ca procesul a inceput si eu inca nu am fost chemat sa depun marturie sau deja e prea tarziu si nu se mai poate face nimic in acest sens? Lista cu martori se prezinta in fata instante la inceputul procesului urmand ca martorii sa fie chemati pe parcurs sau lista cu martori se prezinta in momentul chemarii lor pentru a depune marturie? Sau am vro sansa sa nu ma prezint la proces?
Va multumesc anticipat pentru raspunsurim !!!
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 22:00, 15 Septembrie 2011
Nu am aflat ce am vrut sa aflu. 1). Se poate ca respectiva persoana sa ma scoata de pe lista martorilor fara sa-i afecteze intr-un fel cursul procesului, cu toate ca eu inca nu am fost chemat la proces si fara a face vro cerere ceva catre instanta? 2). Este posibil ca intr-un astfel de proces sa nu fie nevoie de martori? 3). Si cand sunt prezentate instantei, numele martorilor in timpul procesului sau atunci cand acestia umeaza a fi citati?
1.Daca ati fost indicat in lista cu martori si va scoate pierde un martor.Este afectat.
2.Nu stim datele concrete la dosarului.Doar el si avocatul lui stie deoarece ei au studiat si cunosc dosarul.
3.Daca ati fost indicat prin lista si instanta a incuviintat urmeaza sa va citeze.
Ultima modificare: Joi, 15 Septembrie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1. Se poate scoate de pe lista matrorul, la cerere si numai printr=o motivare temeinica. Probabil ca prietenul nu va faca asta intrucat sunteti singurul martor si are nevoie de dvs.
2. Nu este posibil, trebuie depuna marturie, aceasta fiind singura proba pentru obligarea societatii de asigurari sa-i plateasca prietenului suma datorata pentru reparatii;
3.numele martorului poate fi prezentat la depunerea cererii de chemare in judecata si in timpul procesului dupa incuvintarea probelor de catre instnta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa unui martor la un proces civil (plângere contravenţională) ionutinfo ionutinfo Buna seara, am o mica problema. Martorul la procesul pe care il infrunt, este plecat din tara, deci nu poate depune marturie, nu se poate prezenta la ... (vezi toată discuția)
Citatie la proces intrebare? ahileahile ahileahile Un prieten de-al meu organ in functiune a avut de predat un proces verbal pt o contraventie de circulatie,omul nu a fost acasa si a afaisat procesul verbal la ... (vezi toată discuția)
Martorul citat absent in proces wazz wazz Buna ziua In proces civil in calitate de parat am nominalizat 3 martori. Primul martor din lista nu mai doreste sa depuna marturie din motive de timiditate, ... (vezi toată discuția)