avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Citatie la proces intrebare?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Citatie la proces intrebare?

Un prieten de-al meu organ in functiune a avut de predat un proces verbal pt o contraventie de circulatie,omul nu a fost acasa si a afaisat procesul verbal la domiciliul respectiv.
Pt afisare a avut nevioe de un martor pe care in momentul respectiv nu l-a avut asa ca m-a trecut pe mine cu seria mea de buletin (buletin expirat de 2 ani) si CNP-ul meu si a semnat.
Toate bune si frumoase pana aici dar respectivul(cel care era destinatarul procesului verbai) a dat in judecata institutia care i-a suspendat permisul pt ca despre asta este vorba si eu am fost chemat ca martor in instanta de judecata.
Ce sa fac nu as vrea sa-i fac rau nici prietenului meu dar nu as vrea sa depun nici marturie mincinoasa mai ales ca semnatura e usor de dovedit prin expertiza grafologica ca nu este a mea, iar pe procesul-verbal de afisare e trecuta o serie de buletin expirata.
As vrea sa ma ajutati cu un sfat in care sa impac si varza si capra.
Neprezentarea este o solutie?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2013
ahileahile, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 20:49, 6 Martie 2013
Eu nu l-as considera prieten pe un individ care apeleaza la un fals in acte publice.
Depuneti marturie in instanta dupa cum va lasa constinta, dar nu "organ" in functie, asa cum il numiti dvs., nu cred ca merita sa fie aparat de rigorile legii, nu de altceva, dar scapand cu fata curata de aceasta data, cu siguranta va mai purta pe drumuri si alti oameni de buna credinta.
E destul de simplu,aveti de ales intre a declara adevarul si va avea doar el de suferit sau mintiti si veti avea amandoi de suferit.
Va rog am nevoie de sfaturi de specialitate,problemele morale si de constiinta le rezolv eu.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2013
ahileahile, utilizator
Martorul are obligatia sa se prezinte atunci cand este chemat, in caz contrar putand fi adus cu mandat de aducere, putand fi si amendat.

Martorul are obligatia sa decalre tor ceea ce stie sau isi mai aminteste in legatura cu evenimentul in cauza. Nu va poate nimeni forta sa recunoasteti sau sa povestiti ceva ce nu cunoasteti sau nu va mai aduceti aminte.

Martorul depune juramant.

In caz ca mintiti, se poate face plangere pt marturie mincinoasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marturie mincinoasa ciucacri ciucacri am si eu o intrebare: ce se poate intampla unui martor care a depus marturie mincinoasa in fata organelor de cercetare, motiv pt care a fost chemat in ... (vezi toată discuția)
Refuz declaratie in calitate de martor - consecinte Jipeanu Jipeanu Buna seara,numele meu este Constantin si am rugamintea de a ma ajuta cu un sfat referitor la o contraventie savarsita de un prieten care m-a citat ca martor ... (vezi toată discuția)
Persoana declarata disparuta sebipoint sebipoint Este vorba despre un politist...care-si bate familia. Fiica lui a disparut impreuna cu sora-mea. Fata lui de 16 ani, sora mea de 18. S-au dus in discoteca dupa ... (vezi toată discuția)