avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Divizarea asociatiei de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Divizarea asociatiei de proprietari

Buna ziua tuturor.

Exista in prezent o asociatie de proprietari a unui bloc format din 3 scari. Din fericire toate facturile se platesc deja separat pe fiecare scara datorita repartitoarelor si a contractelor separate cu toti furnizorii.
Scara 1 doreste acum si separarea juridica de asociatia blocului din motive de administrare mai usoara.
S-au strans deja mai mult de jumatate +1 semnaturi de pe scara 1 pentru acordul de a diviza asociatia mama si de a forma o noua asociatie pt scara 1. Acum s-a convocat si adunarea generala de proprietari formata din scarile 1,2 si 3.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:

a) in adunarea generala va fi nevoie si de acordul scarilor 2 si 3 pentru divizare? Respectiv, daca scarile 2 si 3 refuza din diverse motive subiective divizarea scarii 1, pot impiedica efectiv divizarea?

b) in cazul fericit in care divizarea se poate face, asociatia initiala va fi obligata sa isi schimbe statutul juridic si sa se transforme in "scarile 2 si 3"? Daca da, care ar fi costurile pentru acestia?

Va rog mult sa imi raspundeti cat mai curand, avand in vedere ca sedinta adunarii generale se tine joi, pe 4 sept si as vrea sa pot prezenta toate avantajele si implicatiile legale catre toate partile.

Multumesc anticipat,
Simona
Cel mai recent răspuns: anyme , utilizator 07:48, 10 Septembrie 2008
Am inteles ca au deja contracte separate cu furnizorii, ceea ce este perfect. Le usureaza si mai mult situatia.
Intaresc si eu ce a spus dl Carol aici: administratorul nu are nicio treaba cu desfacerea si facerea de Asociatii. El sa-si vada de treaba lui de administrator!!!!!

Eu as fi avut nevoie de o specificatie in lege care sa reglementeze un asemenea refuz din partea lor.

Separarea se face atunci cand unul nu mai vrea. Reglementarea se face cu furnizorii si asta deja ati facut-o si in al doilea rand va luati jucariile (Fondul de rulment, Fondul de reparatii si eventual restantele pe care le-ati avea pentru partea ce va revine la furnizori) si va duceti acasa la Dv. (noua asociatie infiintata). Daca nu vor sa va dea jucariile va duceti cu para (proces) la judecatorie. Nimeni nu se poate opune separarii , de aceea am spus ca nu era necesara Adunarea Generala. Dupa constituire va alegeti o comisie de cenzori care se aduna cu comisia de cenzori de la asociatia veche si impart "jucariile". Si cu asta basta! Simplu si legal. Daca va omorati in dezbateri o sa lungiti boala inutil.
elga50 a scris:
Daca va omorati in dezbateri o sa lungiti boala inutil.

Incercam sa nu ne omoram si nici sa lungim boala inutil,dar momentan nu putem face nimic,pentru ca d-na admin. nu vrea sa ii dea stampila d-nei presedinte fara sedinta#-o
anyme a scris:

elga50 a scris:
Daca va omorati in dezbateri o sa lungiti boala inutil.

Incercam sa nu ne omoram si nici sa lungim boala inutil,dar momentan nu putem face nimic,pentru ca d-na admin. nu vrea sa ii dea stampila d-nei presedinte fara sedinta#-o
si ce va retine sa faceti reclamatie la politie si la primarie. primaria ii poate anula atestatul de administrator pentru incalcari grave ale legii? si aceasta este o incalcare grava a legii 230
Faceti in scris la Biroul Asociatii de Proprietari din cadrul Primariei. Din experienta proprie (problema cu caloriferul de pe casa scarii, rezolvata in sfirsit azi, dupa o luna jumatate de stres si drumuri si hirtii la Asociatie si Primarie) va spun ca acestia percuteaza. De fapt, asa cum v-a spus si colegul carol_lorac, legal stampila n-arece sa caute la administrator; in fapt lucrurile stau altfel. Unii dintre ei se cred un fel de zei.

Alte discuții în legătură

Constituire asociatie de proprietari la nivel de scara - ajutor va rog MihaelaML MihaelaML Buna ziua, Pe scurt situatia in blocul in care locuiesc (format din 5 scari), este caracterizata momentan de un razboi si haos general, condus de o gasca de ... (vezi toată discuția)
Functionare asociatie de proprietari ContSters134265 ContSters134265 La data de 01.12.2013, proprietarii a trei blocuri noi situate pe aceeasi strada au constituit o asociatie in conditiile Legii nr. 230/2007, iar cu ... (vezi toată discuția)
Divizare asociatie de proprietari alinutza81_23_11 alinutza81_23_11 Asociatia de Proprietari din care fac parte , doreste sa se divida, astfel ca o scara se va constitui in Asociatie de Proprietari separata . Am inteles ca ... (vezi toată discuția)