avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovare in clasa
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovare in clasa

Buna ziua, ma adresez dumneavoastra deoarece intodeauna mi-ati fost de folos.Lucrez la o primarie de comuna referent superior 2 cu sal de incadrare 889.lei*(anexa nr.4M.O.nr.80/01.02.2008).Am terminat de curand studiile superioare de scurta durata si doresc transformarea postului de pe studii medi pe studii superioare, la care nu am nici o obiectie , pana aici toate sunt bune.Intrebarea mea este ce salariu o sa am din luna Octombrie mi se spune ca ma va incadra pe asistent 1 cu salariu de 866 (anexa de mai sus) este corect ????Atunci ce sens are sa trec pe studii superioare. Mi s-a spus ca a telefonat la Bucuresti la Agentia Functionarilor Publici si nu se avanseze decat pe asistent 1.Va rog mult daca se poate un raspuns .
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 17:11, 17 Septembrie 2011
Incadrarea in urma promovarii trebuie facuta la salariul de la fosta treapta 3 nicidecum 1...

Nu va obliga nimeni sa solicitati promovarea, puteti sa ramaneti pana la pensie pe studii medii, daca nu va ganditi la faptul ca totusi inca mai puteti promova in gradul principal si superior, dar nu instant ci in timp...
Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2011
Tanjiani, utilizator
probabil ca userul a vrut sa scrie asistent, de clasa I.... in rest observatiile userului @tanjiani sunt cat se poate de lamuritoare. :)
Va avanseaza dar nu va da salariul mai mic. Nu cred ca scrie ca va da salariul mai mic ci doar ca treceti pe o alta grila de salarizare, pentru moment cu acelasi salariu, nu stiu daca nu cumva scrie in Legea 188 ca trebuie cu 5% mai mult, dar nu mai mic. Ulterior, adica dupa 2 ani o sa mai primiti inca o gradatie si tot asa. Oricum nu va indic sa ramaneti pe studii medii, pentru ca pe viitor nu se stie, poate vin vremuri mai bune si pentru functionari publici.:))
Ori ma insel eu (ceea ce nu cred) ori in legea 284/2010, la sectiunea dedicata functionarilor publici, scrie ca, in caz de promovare conform studiilor absolvite, daca noul salariu ar fi mai mic decat cel avut pe studii medii, se pastreaza vechiul salariu (asa ca nu se poate sa vi-l reduca). Din pacate, majorarea de 5% prevazuta de legea 330/2009 nu mai este in vigoare.
Multumesc pentru corectare. E bine de tinut minte. Important e ca nu primeste salariul mai mic decat in prezent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avansare in clasa absolventi de studii superioare. seneca399 seneca399 O persoana se angajeaza la o primarie de comuna in decembrie 2006 pe functia de referent clasa III ;grad superior, treapta III de salarizare ( 613 lei si un ... (vezi toată discuția)
Din referent iii in consilier i ? Darie Tudor Darie Tudor M-am numit secretar in doua comisii de examen pentru promovare in clasa.:P Primul examen a avut loc in 6.09. a.c., si a avut, ca obiect promovarea din ... (vezi toată discuția)
Cuantumul salariului mayuk27 mayuk27 Sunt contabil la o primarie cu studii superioare de lunga durata (consilier asistent II), vechime 10 ani în campul muncii, 2 ani vechime în contabilitate, si ... (vezi toată discuția)