avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament aflat sub clauza de uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament aflat sub clauza de uzufruct viager

Va salut si va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu o lamurire pentru urmatorul caz:
Un apartament aflat sub un contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager + obligatia de ingrijire batarani(vechii proprietari), poate sau nu sa fie vandut mai departe impreuna cu uzufructul si obligatia de ingrijire unui tert care se ofera intr-un singur contract sa dea primului cumparator comensatia materiala(plata) pentru timpul cat primul cumparator a ingrijit de batrani si sa preia in acelasi contract clauza de uzufruct si ingrijire pe mai departe a batranilor in contul restului de bani pana la suma de vanzare stabilita cu actualul proprietar(care acum este titular al apartamentului, dobandit cu clauzele mai sus mentionate - uzufruct viager si ingrijire pentru proprietarii initiali, aflati in varsta) cu acordul batranilor, proprietarii initiali?
Are actualul proprietar dretpul de a vinde apartamentul impreuna cu obligatiile prevazute in contrctul prin care a dobandit apartamentul de la batrani atat timp cat ei sunt in viata si isi dau acordul pentru aceasta?Poate fi considerat proprietar pentru a putea vinde ceva?

E o intrebare dubioasa si v-as fi foarte recunoscator daca m-ati putea ajuta.

Multumesc anticipat
Alexandru N
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 14:53, 15 Septembrie 2011
Daca si beneficiarii clauzei sunt de acord, se poate face vanzarea.
Contractul va fi tripartit. Adiva partile contractului vor fi vanzatorul, care are nuda propietate si debitorul obligatiei de intretinere, creditorul obligatiei de intretinere (persoanele in varsta foste proprietare) cat si titularii dreptului de uzufruct, care vor decalara ca sunt de acord cu vanzarea si cu noul creditor al obligatieie de intretinere si cumparatorul care va deveni conform contractului titularul nudei propeietati si debitor al obliggatiei d eintretinere asumate din vechiul contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vinzare-cumparare sau donatie ccaraiman ccaraiman buna ziua , stie cineva cum este mai bine sa procedez ,o batrina vrea sa-mi lase un apartament cu 2 cam ,nu are urmasi , ce fel de act trebuie sa fac si cum ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager daniel3toma daniel3toma Buna ziua Doresc sa achizitionez un apartament in Bucuresti! Persoana de la care voi cumpara apartamentul are contract de vanzare- cumparare cu clauza de ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil cu contract de intretinere? boyzone boyzone am un contract de intretinere incheiat cu o persoana de varsta a 3 -a care , influentata de o nepoata, doreste sa vanda apartamentul.Dupa mai multe luni de ... (vezi toată discuția)