avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare imobil cu contract de intretinere?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare imobil cu contract de intretinere?

am un contract de intretinere incheiat cu o persoana de varsta a 3 -a care , influentata de o nepoata, doreste sa vanda apartamentul.Dupa mai multe luni de zile de sicane, am convenit in cele din urma sa cedez si sa fiu de acord.Cum se poate vinde apartamentul respectiv?in contract e stipulat ca eu sunt proprietarul de drept si de fapt abia dupa moartea batranei, deci e grevat de sarcini, in sensul ca are uzufruct viager persoana.Batrana zici ca a innebunit, ea vinde si pleaca, nu se mai intelege nimeni cu ea.Stiu ca vanzarea nu e o conditie de reziliere a contractului, dar sunt dispus sa renunt si de aceea va intreb.
Cel mai recent răspuns: boyzone , utilizator 21:24, 4 Decembrie 2009
buna ziua!
dvs ati dobandit un imobilul in baza unui contract de vanzare/cumparare sau contract de intretinere.
prin acest contract vanzatoarea/credirentiera si-a rezervat un dr de uzufruct viager.
acum ce mai vrea doamna sa instraineze, nu mai are ce, nu mai este proprietara!
Ultima modificare: Miercuri, 2 Decembrie 2009
ContSters97658, utilizator
Daca contractul de intretinere s-a facut la notar, proprietar sunteti Dvs. atunci si eventual uzufructul il mai are persoana (daca l-ati facut cu uzufruct), pe care ati luat-o in intretinere. Atunci de semnat la vanzare semnati Dvs. si uzufructuarul.
Daca nu e autentificat la notar, atunci vedeti cine e inscris in Cartea Funciara ca si proprietar. Acea persoana daca traieste vinde, daca a decedat se face succesiune si mostenitorii vind.
Mai puteti rezilia contractul in instanta, sau la notar unde trebuie sa va prezentati cu batrana, si de comun acord sa fiti de acord cu rezilierea contractului. Dupa reziliere batrana va fi din nou proprietara si poate face ce vrea atunci.
doar nudul proprietar ( dvs. ) puteti dispune de imobil , cu obligatia respectarii atributelor ce revin uzufructuarului .
dvs . puteti vinde apartamentul in cauza , dreptul uzufructuarului nu va suferi in acest caz nici o schimbare , cu exceptia cazului in care el insusi a renuntat la dreptul sau.
Buna ziua !
Daca si dumneavoastra si batrana ( proprietara) doriti denuntarea de comun acord a contractului, atunci este foarte simplu. Contractul fiind incheiat la notariat( in forma autentica), va prezentati la acesta asa cum ati facut- o si la incheiere si- i solicitati rezilierea contractului cu acordul partilor.
Dupa reziliere, cu actul respectiv va prezentati si la primarie si la cadastru si la ANAF, pentru a-l radia din evidentele dumneavoastra -
Cu sima !
Da, contractul de intretinere este incheiat la notar.Am zis ca sunt de acord cu vanzarea, nu si cu rezilierea de comun acord, intrucat pierd toti banii care i-am investit(si nu sunt deloc putini).La vanzare, eu imi iau banii cheltuiti, restul ii ia batrana cu nepoata-sa.Deci, din cate am inteles, ar trebui ca ea sa renunte la dreptul de uzufruct viager ca sa poata fie vandut? Eu am solicitat ca la eventuala vanzare, nepoata-sa sa isi ia un angajament ca va avea grija de batrana, altfel imi e ca ii ia banii si o lasa pe drumuri si cade pe mine.Mai ales ca nu imi inspira prea multa incredere, pentru ca nu vrea sa ii scoata certificatul medico-legal ca e in deplinatatea facultatilor mentale la momentul vanzarii.

Alte discuții în legătură

Am o problema majora ememe ememe am un apartament care e al mamei dar avem drept viager si eu si fosta sotie(sunt divortat).casa , la 18 ani,va fi al copilului dar fosta sotie nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Uzufructul viager andu1982 andu1982 buna ziua am o nelamurire in ceea ce priviste dreptul de uzufruct si dreptul de proprietate am achizitionat un apartament si am instituit un drept de ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil dobandit prin donatie bgdan bgdan Buna ziua, anul trecut am primit cu titlu de donatie un apartament de la tatal meu. Acum doresc sa-l vand pentru a-mi onstrui o casa, insa pe contractul de ... (vezi toată discuția)