avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Renuntare proces
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Renuntare proces

Am deschis un proces pentru anularea unui act facut de o institutie in mod ilegal . Este vorba de o decizie de numire pe post luata in mod ilegal . Au avut loc deja 3 sedinte de judecata . Vreau sa renunt la proces . Trebuie sa platesc cheltuieli de judecata ? Sau care este procedura ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:05, 15 Septembrie 2011
La urmatorul termen va prezentati si aratati ca intelegeti sa va retrageti plingerea.Cheltuieli de judecata nu poate solicita decit partea adversa daca a facut asemenea cheltuieli.
Potrivit art.246 C.proc.civ., când „Reclamantul poate să renunţe oricând la judecată, fie verbal în şedinţă, fie prin cerere scrisă. Renunţarea la judecată se constată prin încheiere dată fără drept de apel. Dacă renunţarea s-a făcut după comunicarea cererii de chemare în judecată, instanţa, la cererea pârâtului, obligă pe reclamant la cheltuieli. Când părţile au intrat în dezbaterea fondului, renunţarea nu se poate face decât cu învoirea celeilalte părţi”.

Din acest text rezultă că, renunţarea reclamantului la judecată este un act procesual de dispoziţie prin care partea îşi manifestă voinţa de a nu mai continua procesul .

Renunţarea la judecată poate fi făcută verbal în şedinţă (caz în care va fi consemnată în practicaua încheierii prin care se ia act de renunţare ) sau prin cerere scrisă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de renuntare la judecata ! tudor9 tudor9 Am o nelamurire referitoare la transmiterea intentiei mele de a renunta la judecata. Astfel. aceasta cerere se poate transmite si prin posta sau trebuie facuta ... (vezi toată discuția)
Care e procedura de retragere din dosar ? rafaels rafaels [b]daca unul dintre reclamanti doreste sa se retraga, cum se procedeaza...... depune o cerere?[/b] (vezi toată discuția)
Divort inaite de primul termen marcel51 marcel51 cum se poate intrerupe un divort inaintea primului termen? ] (vezi toată discuția)