avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 237 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contract inchiriere spatiu PFA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contract inchiriere spatiu PFA

Buna ziua,

Sunt inregistrata ca PFA din 2002, in Craiova , si in 2010 mi-am schimbat numele si denumirea in Cabinet de .... ( nu dau nume ).
Am facut un contract de inchiriere pentru un apartament in Bucuresti, unde urmeaza sa-mi desfasor activitatea , fiindca vreau sa ma mut definitiv ( in Bucuresti ).

Contractul este facut intre Cabinet si proprietar ( doamna X).

Contractul a fost incheiat la 1 sept ac. M-am apucat sa fac o igienizare si sa dau cu lavabil, insa peretele a inceput sa se cojeasca. Am chemat propirietara si i-am arata situatia. Am stabilit de comun acord ca sa contribuim la aranjarea partamentului ( glet, lavabil etc) eu cu 1/4 din cheltuieli, si ea cu 3/4 , urmand ca plata chiriei sa inceapa de la data la care se finalizeaza lucrarea si ma mut acolo.

In acest timp contractul nu este inregistrat , fiindca ea ar trebui sa inceapa sa plateasca impozit cu data de 1 sept, si prin urmare, va trebui sa platesc si eu cu data de 1.

M-am gandit sa refac acest contract intre mine , ca persoana fizica si proprietara, urmand ca dupa asta , sa-mi subinchiriez spatiul, pe Cabinet ( deci, sa fac un contract de inchiriere intre mine ca persoana fizica, si mine ca PFA ( Cabinet).
Mi s-a spus la ADM Financiara ca pot sa fac acest lucru, urmand ca acest contract sa ramana in contabilitate, fara sa mai trebuiasca inregistrat la Adm Financiara.

Eu nu am contabil, imi tin singura contabilitatea.

Cum imi scad toate cheltuielile (cu chiria , intretinerea, lumina si celelalte) ca sa pot sa mi le decontez?

Unde ma pot adresa pentru niste sfaturi competente legate de aceasta problema? La un contabil? Sau la un avocat?


Va multumesc ,

Cel mai recent răspuns: Monica Miron , Consultant fiscal 20:41, 15 Septembrie 2011
adresativa unui contabil profesionist sau consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de acordul vecinilor pentru pfa? laurasimona laurasimona Buna seara, Sunt inregistrata ca PFA - cu denumirea Cabinet de Psihoterapie. De curand m-am mutat in Bucuresti si am inchiriat un spatiu pentru cabinet. ... (vezi toată discuția)
Investitie sau cheltuieli reparatii? tincuta30 tincuta30 O societate a inchiriat pe o perioada de 10 ani un spatiu pentru a desfasura activitate de alimentatie publica - restaurant. Spatiul inchirat era cu finisajele ... (vezi toată discuția)
Stomatologie adi_todo adi_todo Buna, prolema mea este urmatoarea: detin un cabinet de stomatologie si doresc sa inchiriez o tura. Dar nu stiu cum! Care este solutia legala cea mai buna ... (vezi toată discuția)