avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Am nevoie de acordul vecinilor pentru PFA?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Am nevoie de acordul vecinilor pentru PFA?

Buna seara,

Sunt inregistrata ca PFA - cu denumirea Cabinet de Psihoterapie. De curand m-am mutat in Bucuresti si am inchiriat un spatiu pentru cabinet. Imi mut activitatea din orasul C in Bucuresti .

Trebuie sa inregistrez contractul de inchiriere pe cabinet, si Asociatia imi spune ca am nevoie de acordul vecinilor. Ca PFA am nevoie de acest acord?

Cand m-am inregistrat in 2002 la Adm . Financiara , nu mi-a cerut nimeni acordul vecinilor.

Eu sunt PFA, nu societate comerciala si nu am personalitate juridica.

Poate sa-mi dea cineva informatii clare?

Va multumesc!

PS:

Am buletin in sectorul 6 iar spatiul este in sectorul 3.
De la Admin Financiara a sect 3 , unde ar trebui inregistrat contractul, mi-au spus ca trebuie sa mut activitatea acolo unde am buletinul, adica in sector 6.

Cel mai recent răspuns: igniter , utilizator 18:02, 14 Decembrie 2011
Pentru PFa nu va trebuie acordul vecinilor dar daca doriti de ex sa puneti o firma,o placuta cu acest cabinet pe bloc aveti nevoie de acordul administratiei.
1.Din cate stiu eu nu va trebuie acordul vecinilor in cazul unui pfa
2.la un pfa nu e obligatoriu sa va desfasurati activitatea la adresa de domiciliu ci la adresa unde ati incheiat contractul de comodat/inchiriere in baza caruia ati infiintat pfa-ul la ORC (in sensul ca aceste cheltuieli pot fi decontate)
in Bihor se cere si la PFA acordul este o nota interna care impune prezenta acordului ca sa nu existe reclamatii ulterioare de la vecini, dar dvs. nu sunteti profesie libera?
Buna ziua, va multumesc pentru raspunsuri. Sunt psiholog- Psihoterapeut si aceasta este o profesie liberala, In 2002 , cand m-am inscris la Admin Financiara ca si persoana fizica autorizata , nu mi s-a cerut acest acord al vecinilor.

In 2010 mi-am schimbat numele si am schimbat si denumirea din PFA Laura... in Cabinet de Psihoterapie ...

Vreau sa-mi decontez cheltuielile cu chiria, intretinerea si celelalte utilitati si vreau sa inregistrez contractul de inchiriere intre proprietar si Cabinet de Psihoterapie L.
Buna seara,

Am fost la administratia financiara a sectorului 3 si mi s-a spus ca fara acordul asociatiei nu se poate. Ca depind de ei. Cand m-am inregistrat ca PFI in 2002, nu am avut nevoie de niciun acord.
Pana la urma sunt persoana fizica independenta si nu priveste pe niciunul dintre vecini ce fac eu in apartamentul meu, atata timp cat nu sunt firma.

Ma poate lamuri cineva cu asta?
Eu depind de aceasta activitate. Asta e venitul meu. Si ce fac eu daca nu primesc acordul vecinilor. Cum procedez?

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere spatiu pfa laurasimona laurasimona Buna ziua, Sunt inregistrata ca PFA din 2002, in Craiova , si in 2010 mi-am schimbat numele si denumirea in Cabinet de .... ( nu dau nume ). Am facut un ... (vezi toată discuția)
Schimbarea domiciliului fiscal pentru pfa piatola piatola Am incercat sa imi schimb domiciliul fiscal ca traducator autorizat dintr-o localitate in alta (din TG Mures in Cluj) si pare sa fie foarte anevoios. ... (vezi toată discuția)
Firma srl dance4_lif3 dance4_lif3 Buna!As vrea sa stiu ce acte mi-ar trebuii pentru o firma SRL si daca pot preda dans fara sa am probleme si cat m-ar costa infiintarea firmei????va multumesc ... (vezi toată discuția)