avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... notificare disponibilizari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

notificare disponibilizari

inainte de trimiterea catre sindicat a notificarii privind consultari in privinta concedierii colective este nevoie mai intai de aprobarea in Consiliul de Administratie a necesitatii masurii de disponibilizare?
Cel mai recent răspuns: nicusan , utilizator 14:17, 16 Septembrie 2011
In cazul in care angajatorul intentioneaza sa efectueze concedieri colective, acesta are obligatia de a initia, in timp util si in scopul ajungerii la o intelegere, in conditiile prevazute de lege, consultari cu sindicatul sau, dupa caz, cu reprezentantii salariatilor, cu privire cel putin la:
a) metodele si mijloacele de evitare a concedierilor colective sau de reducere a numarului de salariati care vor fi concediati;
b) atenuarea consecintelor concedierii prin recurgerea la masuri sociale care vizeaza, printre altele, sprijin pentru recalificarea sau reconversia profesionala a salariatilor concediati.
Multumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedieri colective Antonie Bogdan Antonie Bogdan Buna ziua. In firma unde lucrez s-au facut deja 2 randuri de concedieri colective si cred ca urmeaza al 3-lea din care probabil voi face si eu parte. Stiu ca ... (vezi toată discuția)
Insolventa ceh hunedoara Jino_Marius Jino_Marius Astazi, 29.12.2015, CEH HUNEDOARA a depus cererea de intrare in insolventa, as vrea sa stiu daca la intrarea in insolventa se va mai respecta CCM-ul care este ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva - criterii de stabilire a ordinii de prioritati constantina ghita constantina ghita :D In decizia de concediere (colectiva) este obligatoriu conform art. 74 C.M. sa se menţioneze "criteriile de stabilire a ordinii de priorităţi, conf. art. ... (vezi toată discuția)