avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tutore
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tutore

Cum si unde pot cere informatii/documente referitoare la modul cum se folosesc platile efectuate catre tutore, am dreptul sa le cer ?
Am nevoie sa dovedesc ca minorul nu se mai afla in ingrijirea acestuia si asta ar fi singura posibilitate.
Cel mai recent răspuns: Problematic , utilizator 09:02, 8 Septembrie 2008
problematic,este un nume de user predestina! Despre ce ar trebui sa-mi aduc aminte: esti in cauza si ai un drept asupra unui copil! Altfel, la revenire te exprimi ambiguu! Revino cu altfel de date,acum nu este relevant nimic!
Ce o fi asa greu de inteles ?
Un minor incredintat unei persoane a disparut ..
persoana caruia i s-a incredintat minorul nu il mai are dar pretinde ca-l are.
Dl avoca AVLIL m-a sfatuit sa merg la autoritatea tutelara pentru raspunsuri.
Am fost, habar nu au, nu depinde de ei, unde sa merg ? la politie ?
AVLIL a scris:

E vorba de tutore sau de incrdintarea unui minor unuia dintre parinti?
Detaliati ce doriti sa obtineti.
Te admir avlil! Spui lucrurilor pe nume! Nu vreau sa te cunosc mai mult decat trebuie, dar vreau sa intelegi ca trebuie sa-ti faci meseria asa cum... iti exprimi opiniile pe acest forum!
Copilul a disparut de la domicililul reprezentantului legal?! E grav... Trebuie anuntata politia.
Nu era necesar sa mergeti la Autoritate, trebuia sa detaliati putin situatia si ne dadeam noi seama.

Ok, ne-ati precizat ca e vorba de un copil incrdintat unuia dintra parinti (parintii nu pot fi tutori la noi pentru propriul copil, asa incat era nevoie numai de cateva detalii).
Mai departe insa nu stiu ce anume doriti. V-am rugat sa detaliati ce anume vreti sa obtineti si nu ati precizat nimic in sensul asta.
Ce instanta? Sa deschideti un proces? Aveti deja inceput unul? Pentru ce?
Ce sa faceti ca sa obtineti ... ce?

Alte discuții în legătură

Succesiune lucutza55 lucutza55 daca un minor a facut renuntare la o mostenire prin tutorele sau legal, o poate contesta dupa dupa ce devine major? eexista un termen de ... (vezi toată discuția)
Drepturi tutore legal iuly76 iuly76 buna ziua as dori sa stiu si eu ce drepturi are tutorele unui minor (vezi toată discuția)
Avere minor de 10 ani ContSters163072 ContSters163072 ca reprezentant legal, mama a unui minor din afara casatoriei, am nevoie de incuviintarea autoritatii tutelare pt acte de dispozitie pt averea mostenita de la ... (vezi toată discuția)