avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cumul de functii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cumul de functii

Buna ziua! V-as ruga sa imi spuneti daca in aceeasi unitate, bugetara, o persoana poate avea cumul de functii? Bineintzeles fara suprapunerea programului. Codul muncii nu permite sa lucrezi mai mult de 48 ore pe saptamana. Daca persoana are CIM inregistrat la ITM, poate unitatea sa-i faca un alt CIM pe o alta functie? Pe norma intreaga sau numai pe jumatate de norma.
Multzumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:20, 29 Septembrie 2011
din câte cunosc, nu este permis cumulul de funcții în cadrul aceluiași angajator.
Legea 284/2010 reduce drastic situatiile in care este permis cumulul de functii in sistemul bugetar, si anume:
Art. 24. -
(1) In cazuri exceptionale, posturile vacante si temporar vacante aferente functiilor didactice de predare, functiilor de specialitate medico-sanitara si asistenta sociala si functiilor de specialitate artistica pot fi ocupate si prin cumul de functii, de personal angajat, cu respectarea prevederilor legale privind cumulul de functii si a celor referitoare la ocuparea posturilor vacante, in conditiile prevazute la alin. (2).
(2) Posturile vacante si temporar vacante aferente functiilor didactice de predare, functiilor de specialitate medico-sanitara si asistenta sociala si functiilor de specialitate artistica, care nu au putut fi ocupate prin concurs, pot fi ocupate prin cumul si de catre persoane din aceeasi unitate si numai in conditiile in care programul functiei cumulate nu se suprapune celui corespunzator functiei de baza. In astfel de situatii nu sunt aplicabile prevederile art. 18 alin. (1).

Deci, pot fi cumularzi, in general, profesorii, personalul medical, asistentii sociali si artistii.
cred ca totusi se poate face cumulul de functii in aceeasi unitate bugetar, trebuie vazut.....
Art.35 C.mun. prevede aceasta posibilitate , exceptie facand situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
freeelis a scris:

Art.35 C.mun. prevede aceasta posibilitate , exceptie facand situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.


inteleg ca in sistemul privat este permis cumulul de functii la acelasi angajator ? cum se realizeaza practic, cu doua contracte individuale de munca, sa apara de doua ori pe stat sau este suficient un singur contract ?
Banuiesc ca varianta cu doua contracte este valabila, si ca trebuie sa apara de doua ori pe stat, dar nu sunt sigura

Alte discuții în legătură

Medic doua norme sch sch Va rog, permite legislatia muncii ca un medic sa lucreze doua norme intregi, respectiv 7 ore la un Spital de stat si apoi 8 ore la Policlinica particulara , ... (vezi toată discuția)
Timp de lucru legal la stat cioncamihaela cioncamihaela daca lucrez la stat si nu au personal suficient pot sa mai primesc o jumatate de norma?mentionez ca am program de 7 ore (vezi toată discuția)
Cumul de functii gluten gluten Cumul de functii in aceeasi unitate , se poate ?In ce conditii? Suntem unitate bugetara . Multumesc. (vezi toată discuția)