avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA taxare inversa cereale
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

taxare inversa cereale

Sper sa nimeresc o persoana in domeniu si sa aiba amabilitatea sa raspunda;

O SC cu profil agr. are de vanzare orzoaica (asa a fost denumirea pe factura cu care s-a cumparat samanta), se face factura cu taxare inversa? in codul fiscal este trecut doar orz la taxare inversa nu si orzoaica, este acelasi produs?

Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 22:33, 16 Septembrie 2011
ORZOÁICÃ s.f. Specie de orz al cărei spic este format numai din două rânduri de boabe, mai bogate în amidon decât ale orzului și folosite la fabricarea berii; orzoaie (Hordeum distichon), conform DEX. Deci se aplica acelasi regim al orzului, fiind o specie a acestuia, cu conditia ca vanzatorul sa informeze cumparatorul cu privire la acest aspect.
se aplica taxare inversa doar daca si cumparatorul este persoana impozabila platitoare de tva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva cereale miraj miraj o societate care are domeniu de activitate crestere de animale cumpara porumb boabe furajier de la alta societate si respectiva societate face factura cu tva, ... (vezi toată discuția)
Taxarea inversa RaduGheorghe RaduGheorghe Am o intreprindere familiala, cu obiect de activitate cultivarea de cereale. Am vandut productia pe anul agricol fara TVA, dar am cumparat samanta si desi pe ... (vezi toată discuția)
Tva arenda grau ContSters329143 ContSters329143 Buna ziua!. Va rog sa imi spuneti daca am facturat bine arenda grau cu tva 9%. Am o firma la control si i s-a zis administratorului ca trebuia sa factureze cu ... (vezi toată discuția)