avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de propietate in caz de executare silita...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de propietate in caz de executare silita...

Titularul unui contract de vanzare-cumparare, pentru un apartament, este fiul,iar mama are dreptul de uzufruct viager, fiul este un derbedeu care a acumulat datorii in valoare de 82340 lei la taxele locale,datorii generate de neplata amenzilor pentru scandal si tulburarea ordinii publice, impozit pe apartament. Taxele locale pentru recuperarea debitului au instituit executare silita pe apartament, o terta persoana care dobandeste bunul imobiliar executat silit poate sa devina propietar pe apartament atata timp cat mama are dreptul de uzufruct viager ? Nudul propietar, adica fiul poate sa vanda apartamentul,daca este grevat de sarcini(datorii), fara acordul mamei ?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 13:47, 4 Ianuarie 2012
Fiul nu dobandeste drept de dispozitie decat dupa moartea mamei sau alte cazuri prevazute de art. 746 Cod civil (nou). Chiar daca apartamentul se va executa silit, eventualul cumparator va dobandi doar nuda proprietate, posesia si folosinta va ramane uzufructuarului pana la stingerea uzufructului. Nudul proprietar este obligat sa respecte drepturile uzufructuarului, mai precis sa nu tulbure folosinta imobilului pana la data incetarii din viata a uzufructuarului. In concluzie va putea intra in folosinta deplina numai dupa moartea uzufructuarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de donatie sau vanzare- cumparare? nenea toto nenea toto dupa moartea mamei a ramas o mostenire mie si fratelui meu pe care vrem sa o dam baiatului cel mic al fratelui .Noi vrem cu donatie ,iar el vrea cu act de ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager popaanutza popaanutza Buna ziua,am o intrebare. Am facut un uzufruct viager pentru sotul mamei mele pe casa mea proprietate personala.El are in acest moment cancer in stadiu ... (vezi toată discuția)
Anulare uzufruct camelia6217 camelia6217 Am dat in uzufruct viager mamei mele apartamentul cumparat de mine.Cum pot sa sting uzufructul? (vezi toată discuția)