avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... proces cu firma de recuperatori
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

proces cu firma de recuperatori

dupa neplata facturii telefonice mobile, am fost citat in mai multe randuri de o firma de recuperatori din Co. in proces .Contractul cu firma de telefonie a fost incheiat in Martie 2003 ,iar din Aprilie 2007 au inceput sa apara citatiile.Neam judecat pana in prezent .sentintele au fost diferite :favorabile cand pt. mine cand pt. ei.Ultima sentinta ne obliga sa platim valoarea facturii care a ramas de 97,78 ron plus penalitati de 1% pe zi incepand din martie 2007 pana la achitarea contravalorii.Stiam ca dupa 3 ani aceste datorii se prescriu,dar nu stiu de cand incep acesti 3 ani?din momentul cand nu am efectuat plata facturii restante ori decand sa emis ultima hotararea judecatoreasca?astept un raspuns de la cineva daca se poate.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Iacomi , utilizator 19:38, 16 Septembrie 2011
3 ani de la ultima hotarare judecatoreasca, adica dupa recurs, cand hotararea instantei a devenit definitiva. Asta e valabil daca nu va urmaresc cu executorii judecatoresti, caz in care se intrerupe prescriptia, incepand un nou ciclu de trei ani.
Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2011
Doinita Stingaciu, Avocat
ultima hotarare nu este definitiva ,cu drept de recurs in 15 zile.Daca nu face nimeni recurs in acest interval ce se intampla?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale prescrise sau nu ? fbogdan fbogdan Va rog ajutati-ma! Mi-am dat demisia incepand cu 26.02.2008. Decizia de desfacere a contr.de munca e in 28.02.2008. Nu mi-au platit salariul prin card iar la ... (vezi toată discuția)
Dupa aproape 5 ani un_roman un_roman buna ziua vreau sa ma clarific oarecum in legatura cu prescrierea datoriei catre o firma de telefonie mobila.pe scurt ultima factura pe care nu am plati-to ... (vezi toată discuția)
Urgent va rog shary.cs84 shary.cs84 Buna Ziua.Va scriu deoare ce dupa ce nu am platit factura de la vodafone in 2004 astazi am primit o hotarare judecatoreasca de executare silita pentru ... (vezi toată discuția)