avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... dupa aproape 5 ani
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

dupa aproape 5 ani

buna ziua vreau sa ma clarific oarecum in legatura cu prescrierea datoriei catre o firma de telefonie mobila.pe scurt ultima factura pe care nu am plati-to este din noiembrie 2006.pina in prezent nu am fost actionat in instanta de nimeni dar primesc cam de 2 ori pe an plicuri de la o firma de recuperare cu fel si fel de amenintari care se repeta.as dorii sa intreb.
daca nu am fost citat in instanta s-a prescris datoria?
daca firma de recuperare care ma ameninta cu executarea silita poate face acest lucru fara ca sa avem un proces si implicit o hotarare judecatoreasca.
astept un sfat
va multumesc
Cel mai recent răspuns: un_roman , utilizator 09:59, 19 Februarie 2011
Este prescrisa.
nu orice scrisoare este o amenintare
creantele civile si comerciale se prescriu in 3 ani

termenul de 3 ani calculati l de la data expirarii contractului si nu de la data ultimei facturi pe care ati platit o

aceasta este ultima factura pe care nu am platit-o iar nr de telefon era deja inchis

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se prescrie neplata datoriei dupa 3 ani? tatiananae81 tatiananae81 Buna ziua, Acum mai bine de 10 ani am facut pe numele meu un abonament pentru cineva(stiu, mare greseala), care binenteles ca nu l-a mai platit... Ultima ... (vezi toată discuția)
Recuperatorii nu-mi dau pace carmen silva carmen silva buna ziua, problema mea este urmatoarea: parintii mei au decedat in martie2005. In anul 2006 am vandut imobilul unde au locuit, iar eu am parasit orasul ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru credite nerambursate satan32 satan32 in 2006 am facut credit de nevoi personale la 2 banci ,nu am reusit sa le achit,iar acum dupa 7 ani m-am trezit ca o firma de recuperare ma suna si ma ameninta ... (vezi toată discuția)