avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... recuperare restante intretinere de la fost proprietar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

recuperare restante intretinere de la fost proprietar

doresc un sfat. am cumparat o garsoniera. de la data precontractului pana la data semnarii contractului definitiv au trecut 2 luni din motive juridice. la semnarea antecontractului proprietarul s-a prezentat cu acte justificative ca nu are restante dar dupa 2 luni la semnarea actului definitiv nu i-a mai cerut nimeni acele acte. astfel ca mi-au ramas ceva datorii neachitate la intretinere, la asociatia de locatari si la enel. cum pot sa oblig fostul proprietar sa-si achite datoriile daca nu vrea de bunavoie? am vorbit cu el dar ma duce cu vorba si nici nu rezolva problema datoriilor. multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:03, 17 Septembrie 2011
Prima parte s-a procedat corect nu a avut restante iar dupa doua luni a rezultat o restanta ,de ce nu a-ti procedat a doua oara ca si prima data .
La plata definitiva trebuia sa - i fi solicitat plata la zi cu chitantele de la bloc si curent ,
daca i sa-l actionati in instanta probabil cheltuielile de judecata depasesc restanta si mizeaza pe asta , alegerea va apartine .
Art 20 din legea 230/2007 prevede ca la instrainare, deci la contractul de vanzare cumparare nu la antecontract, care nu este translativ de proprietate, proprietarul sa prezinte adeverintele de la Asociatia de proprietari , cu cheltuielile aduse la zi. De asemenea notarul public este obligat sa verifice acest lucru si se stipuleaza in contractul de vanzare cumparare ca au fost indeplinite prevederile Legii amintite mai sus.
Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2011
ContSters141818, utilizator
la semnarea contractulu definitiv notarul nu a mai cerut adeverinta actualizata. cine suporta datoriile? cine e vinovat de problema aceasta? cine poate fi tras la raspundere? de acte s-a ocupat agentul imobiliar care este si presedintele asociatiei si notarul. cine trebuie sa plateasca restantele?
Notarul este si agent imobiliar si presedintele asociatiei de proprietari?
Nu! doamna s a referit ca agentul imobiliar este si presedintele asociatiei, dar de acte s au ocupat el si notarul.
Doamna de vina este si notarul pentru ca trebuia sa respecte prevederile Legii si vanzatorul si agentul imobiliar care e si presedinte!
Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2011
ContSters141818, utilizator

Alte discuții în legătură

Preluare datorii enel la cumpararea unui imobil bro0 bro0 Buna seara, Intentionez sa cumpar o casa. Cel care o vinde a primit o notificare de la enel conform careia trebuie sa plateasca o suma de X lei reprezentand ... (vezi toată discuția)
Fostul proprietar mai are de plata la intretinere odaniell odaniell Buna seara, Am si eu urmatoarea problema ,am cumparat un apartament iar fostul proprietar mai are de platit intretinerea pe luna octombrie ,bani pe care nu ... (vezi toată discuția)
Restantele la asociatie ale fostului proprietar bumbu bumbu Buna ziua , am si eu o intrebare la dvs, daca ma puteti ajuta . In luna decembrie 2012 am achizitionat un apartament , in momentul semnarii contractului de ... (vezi toată discuția)