doresc un sfat. am cumparat o garsoniera. de la data precontractului pana la data semnarii contractului definitiv au trecut 2 luni din motive juridice. la semnarea antecontractului proprietarul s-a prezentat cu acte justificative ca nu are restante dar dupa 2 luni la semnarea actului definitiv nu i-a mai cerut nimeni acele acte. astfel ca mi-au ramas ceva datorii neachitate la intretinere, la asociatia de locatari si la enel. cum pot sa oblig fostul proprietar sa-si achite datoriile daca nu vrea de bunavoie? am vorbit cu el dar ma duce cu vorba si nici nu rezolva problema datoriilor. multumesc.
Da, "este problema asociatiei sa isi recupereze debitele", dar oare nu era si problema furnizorului de energie electrica sa-si recupereze debitele de la fostul proprietar!?
Si-atunci noul proprietar de ce a achitat debitul fostului proprietar la electricitate?
Simplu: furnizorul taia curentul, nu?
De ce nu ar exercita si asociatia o presiune asupra noului proprietar, care nu a verificat debitele catre asociatie, nu si-a luat masuri...
Din experienta va spun ca sunt cazuri in care proprietarul solicita adeverinta astazi si vinde peste 2-3 luni, ori vinde cu drept de abitatie de 6 luni, vinde fara adeverinta de la asociatie...
Sa nu fiu inteles gresit, precizez ca vanzatorul este primul vinovat si se tot publica in presa de cazuri de inselatorie iar cumparatorul trebuie sa-si ia masuri, sa verifice, sa ia legatura cu asociatia de proprietari, sa intrebe notarul despre datorii, sa discute cu vecinii atunci cand cumpara, sa se uite macar pe lista de plata afisata, sa citeasca apometrele, contoarele de gaz, alectricitate..., sa se inteleaga asupra unei garantii din partea vanzatorului pana la eliberarea apartamentului.