18elena a scris:
Eu ma gandeam ca intr-un proces s-ar cere lui X sa dovedeasca, ca a avut suma respectiva ( extrase de cont , etc), banii nu s-au dat in fata notarului, in ziua specificata in contract, ca s-a facut imprumutul din conturile bancare al lui X s-a scos suma reala conturile au ramas goale, Y a fost cu X cand a scos banii din banca.
Y vrea sa sa anuleze suma fictiva. Cum sa faca?
Instantele nu procedeaza in acest mod decat daca avocatul insista in mod deosebit...
Dar...tot nu ajuta efectiv...
De aceea, acest gen de procese este obositor pentru avocat si adesea fara rezultat...
Am avut un proces asemanator cu acesta de care ziceti si desi am prins o zi extraordinara...eu ca avocat...instanta, dupa doua ore de dezbateri a procedat la interogatoriul din oficiu a clientei mele.
Partea adversa era decazuta din dreptul de a administra probe...si nu putea beneficia de dreptul la interogatoriu...
Instanta, pentru a transa problema in sensul de a evita orice probleme ( adica sa nu se admita actiunea) a procedat la un interogatoriu din oficiu...
Interogatoriul din oficiu este luat de instanta extrem de rar...
In procente, se poate discuta de cca 1%...din ponderea proceselor...
Norocul sa stiti ca nu trebuie sa il aiba numai avocatul...ci si partea pe care o reprezinta sau o asista...