avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... if
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

if

o intreprindere familiara are dreptul la salariati? daca da, in baza carei legi?
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 11:41, 18 Septembrie 2011
Din cate stiu eu nu, doar PFA-urile si intreprinderile individuale.
art. 28 din OUG nr. 44/2008
(1) Întreprinderea familială este constituită din 2 sau mai mulţi membri ai unei familii.
(2) Membrii unei întreprinderi familiale pot fi simultan PFA sau titulari ai unor întreprinderi individuale. De asemenea, aceştia pot cumula şi calitatea de salariat al unei terţe persoane care funcţionează atât în acelaşi domeniu, cât şi într-un alt domeniu de activitate economică decât cel în care şi-au organizat întreprinderea familială.
(3) Membrii unei întreprinderi familiale sunt asiguraţi în sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale şi au dreptul de a fi asiguraţi în sistemul asigurărilor sociale de sănătate şi al asigurărilor pentru şomaj, în condiţiile prevăzute de lege.
(4) Întreprinderea familială nu poate angaja terţe persoane cu contract de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi angajata la if-ul parintilor? DGeorgiana17 DGeorgiana17 Parintii mei au deschisa o IF, eu ca fiica a lor pot fi angajata de catre acestia? Si sub ce forma? (Contract de munca inregistrat la finante sau ... (vezi toată discuția)
Inregistrare simultana pfa si Îf CPB171 CPB171 Avand în vedere prevederile art. 28, al.(2) din OUG 44/2008, va rog sa-mi confirmati sau nu daca o persoana inregistrata ca PFA cu un anumit cod CAEN, ca ... (vezi toată discuția)
Un membru if se poate angaja? iusti38 iusti38 Se poate angaja membrul unei Intreprinderi Familiale la un SC,SRL sau SA? Daca da, plateste in continuare CAS si CASS? (vezi toată discuția)