avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Un membru IF se poate angaja?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Un membru IF se poate angaja?

Se poate angaja membrul unei Intreprinderi Familiale la un SC,SRL sau SA? Daca da, plateste in continuare CAS si CASS?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:08, 17 Februarie 2009
iusti38 a scris:

Se poate angaja membrul unei Intreprinderi Familiale la un SC,SRL sau SA? Daca da, plateste in continuare CAS si CASS?


Membrii unei intreprinderi familiale pot fi simultan PFA sau titulari ai unor intreprinderi individuale. De asemenea, acestia pot cumula si calitatea de salariat al unei terte persoane care functioneaza atat in acelasi domeniu, cat si intr-un alt domeniu de activitate economica decat cel in care si-au organizat intreprinderea familiala.
Membrii unei intreprinderi familiale sunt asigurati in sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale si au dreptul de a fi asigurati in sistemul asigurarilor sociale de sanatate si al asigurarilor pentru somaj, in conditiile prevazute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

If tiganilaalina tiganilaalina o intreprindere familiara are dreptul la salariati? daca da, in baza carei legi? (vezi toată discuția)
Pot fi angajata la if-ul parintilor? DGeorgiana17 DGeorgiana17 Parintii mei au deschisa o IF, eu ca fiica a lor pot fi angajata de catre acestia? Si sub ce forma? (Contract de munca inregistrat la finante sau ... (vezi toată discuția)
Angajari la ii birta birta titularul ii poate sa se angajeze sau trebuie sa incheie contracte separate la cas si cass ? (vezi toată discuția)