avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum imi dau seama daca am permisul anulat sau suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum imi dau seama daca am permisul anulat sau suspendat

Buna seara!
Acum un an si ceva de zile,am condus sub influenta bauturilor alcoolice si am fost oprit de Politie.Mi-au pus etilotestul si aveam 0.64g in aerul expirat,apoi m-au dus sa fac probele biologice. Dupa probe,m-au lasat sa plec.
In momentul in care m-au oprit,n-aveam actele la mine.(permisul si buletinul)
Trebuia sa predau permisul in 2-3 zile,dar nu l-am dus! (din diverse motive)

Intrebarile mele sunt:
1. Cum imi dau seama daca am permisul suspendat sau anulat?
2. Ce s-o fi hotarat in cazul meu?...
3. In octombrie imi expira buletinul si vreau sa stiu daca patesc ceva cand ma duc sa-l schimb...

N-am primit nici-o citatie sau altceva de genul asta!

Va multumesc anticipat pentru orice raspuns!
Nu stiu daca este posibil sau nu ce povestiti sau daca este adevarata aceasta "istorie" , dar daca aveti in continuare permisul de conducere, probabil ca nu s-a luat nicio masura impotriva dvs.
Rugamintea ar fi sa ne deranjati cand aveti probleme reale , pentru ca in timpul cand va raspundeam dvs , alti oameni cu probleme reale asteptau, , dar mai ales pentru faptul ca nimeni nu poate cunoaste sau sa prevada ce se petrece la politie .
Ultima modificare: Duminică, 18 Septembrie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Stimate domn @r.gabi,va dau cuvantul meu de onoare ca abolut toata "istorioara" asta este perfect adevarata!

Eu nu am postat aici ca sa-mi pierd timpul si de asemenea sa va fac pe dvs. sa va pierdeti timpul.

Scrie foarte in regulamentul acestui site ca dvs. raspundeti aici absolut voluntar (ocazie cu care va rog sa-mi permite-ti sa va multumesc inca odata pentru toate raspunsu rile) ,drept urmare,daca considerati ca subiectul este penibil,aveti dreptul sa nu raspundeti!
Problema este cat se poate de reala!
Pur si simplu asta s-a intamplat!

In orice caz,am inteles ce trebuie facut si saptamana aceasta o sa dau o fuga pana la sectie sa vad care este treaba si daca dosarul meu este pe rol sau eventual poate nici nu exista. (desi nu cred ca n-ar exista,pentru ca domnii de la politie nu ma conduceau la INML pentru prelevarea probelor degeaba si doar din plictiseala.)

Inteleg ca subiectul va poate parea penibil,dar repet...asta este adevarul!

O zi cat mai placuta va doresc!
PT BOGDAN011:sa spunem ca ai avut mare noroc ca domni politai care te-au oprit nu sau dus la masina si sa verifice datele din permis ca apareai cu el suspendat si intrai la altele dupaia.Mare noroc ai avut,ca de obicei daca li se pare cva suspect verifica,eu am patit-o.Sfatul meu e sa nu te culci pe o ureche ca nu ti-a venit acasa nimic e timp o sa vezi...bafta
aceesi problema o am si eu si nu stiu daca e valabil permisul chiar daca il am. am teama sa mai circul deoarece mai pot intra in alte belele.desi permisu il am la mine nu stiu daca e valabil
Faptul ca nu ati predat permisul nu are nici o legatura cu dosarul penal,dvstra nu aveti drept de circulatie pana la solutionarea dosarului fie la nivel de parchet fie in instanta.Daca ati fost oprit de politie la un control de rutina si acestia nu au descoperit ca aveti dosar penal va puteti considera norocos,deoarece acestia nu au controlat in baza de date a politiei.
art.219 HG 1391/2006
"Restituirea permisului de conducere se dispune de către şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căreia a fost săvârşită fapta, la cererea titularului, în baza rezoluţiei sau, după caz, a ordonanţei procurorului prin care s-a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărirea penală sau încetarea urmăririi penale, în baza hotărârii judecătoreşti rămase definitive prin care s-a dispus achitarea inculpatului sau prin care procesul-verbal de constatare a contravenţiei a fost anulat sau ca urmare a încetării măsurii de siguranţă prevăzute la art.112 lit.c) din Codul penal, republicat, cu modificările şi completările ulterioare;"

Alte discuții în legătură

Permis suspendat JosefC JosefC Buna ziua.Va rog frumos sa imi raspundeti la cateva intrebari. Am fost oprit de politie conducand in stare de ebrietate.La alcool test, mi-a iesit 0,66g/L in ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta bauturilor alcoolice si cu nr provizorii expirate Rus Norbert Rus Norbert Buna,Ma numesc Rus Norbert si in data de 26.04.09 am avut o urgenta si a trebuit sa ma deplasez cu masina intr-o alta localitate situata la 40km de domiciliul ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0,41 in alcooltest si 1,10 in sange e normal? mekenici mekenici buna seara, pe 30 iulie la ora 02:30 am fost oprit de un echipaj de la rutiera si mi s-a pus alcooltestul in urma caruia mi-a iesit 0,41 drept urmare am fost ... (vezi toată discuția)