avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1246 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt calificat

buna ziua.prietenul meu este arestat preventiv de o luna jumatate sub acuzatia de arest preventiv. la fapta au mai participat inca 2 persoane iar una se afla in libertate in acest moment dar are inca 9 dosare pe rol si este minor. pagubele au fost platite...dar pagubitul a declarat in instanta ca nu iau fost platite daunele. prietenul meu a executat 3 luni akum 2 ani si a fost eliberat cu suspendare. ce sanse exista sa obtina o a doua suspendare? ce sanse are sa obtina o pedeapsa foarte mica? in aces moment are avocat din oficiu pentru ca situatia materiala nu permite angajarea unui avocat personal. avocatul din oficiu are obligatia de a se implica cu adevarat in aparerea lui? ce se poate face pentru obtinerea unei pedespse mici sau pentru obtinerea celei de a 2a suspendari? cum se procedeaza? ce pedepsa risca? exista posibilitatea eliberarii pe cautiune?:sorry:
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 22:49, 18 Septembrie 2011
minor este cel care a fost pus in libertate desi avea inca 9 dosare pe rol...prietenul meu are doar acea suspendare si dosarul de akum.
In momentul cand un minor este participant la savarsirea unei infractiuni , impreuna cu majori , majorilor li se aplica circumstantele agravante , despre care am scris mai sus.
Prietenul dvs , alaturi de ceilalti majori , vor "beneficia" de aceste circumstante agravante , prev.de art.75 lit. c. c.pen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din locuinte prof81 prof81 Buna ziua! Pentru inceput as vrea sa imi cer scuze daca nu voi reusi sa explic foarte concret cazul pentru care va cer sfatul, dar nu am nici cunostinte ... (vezi toată discuția)
Furt amdbuc amdbuc V-as fi foarte recunoscatoare daca mi-ati raspunde la urmatoarele intrebari : Cativa prieteni au furat niste piese de la 2 masini aflate in parcare in ... (vezi toată discuția)