avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... E nevoie de autorizatie sa se vanda lapte direct la ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

E nevoie de autorizatie sa se vanda lapte direct la populatie?

Buna ziua,
Am un vecin care are vaci si vinde lapte de casa direct la sateni. Casa acestuia este murdara peste masura. Cred ca cei care cumpara lapte de la acesta sunt in pericol de a se inbolnavi.
Acest individ are si tractor pe care-l "rodeaza" in curte foarte des poluand aerul. Are mult pamant si totdeauna transporta ceva: iarba/fan pt. vaci, produse agricole recoltate, etc. Nu exista zi incl. duminica (care ar trebui sa fie zi de odihna) sa nu se auda tractorul sau sa nu inghitim gaze nocive/toxice dupa tractorul acestuia. Casele si curtile sunt foarte aproape unele de altele.
Cei care desfac produse direct la populatie si isi lucreaza pamantul in mod propriu nu au nevoie de nici un fel de autorizatie?
Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 18 Septembrie 2011
utilinro, utilizator
Are nevoie de autorizare sanitara veterinara. [ link extern ]
Multumesc. Ce ziceti de conducerea acestui vecin a activitatilor agricole. Are nevoie de autorizatie?
Vad ca ati deviat putin de la topic.

1. Are nevoie de autorizatie sanitar-veterinara pentru comercializarea produselor animaliere.
2. Nu are nevoie de autorizatie de functionare/sanitar-veterinara pentru activitatile pe care le desfasoara in curtea ori in ferma proprie. Nu are nici o interdictie de a desfasura activitati lucrative duminica, ziua de odihna este da vrei sa fie.
3. Daca depseste cantitatea maxima admisa de noxe puteti depune plangere la Autoritatea de mediu dar nu va asteptati sa pateasca ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege nr. 145 din 2014 Raluca2017 Raluca2017 Buna ziua, dragii mei! Ma intereseaza cateva detalii referitoare la legea nr. 145 din 21 octombrie 2014, referitoare la modalitatea de comercializare a ... (vezi toată discuția)
M-ar interesa demersurile pentru autorizatii George&Dana George&Dana Vreau să știu dacă pentru a betona o parte din curte am nevoie de autorizație și dacă pentru un magazin alimentar și un service auto am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Ferma de vaci in centrul localitatii ContSters124954 ContSters124954 Buna ziua, Locuiesc intr-o comuna de langa Brasov unde in centrul localitatii in gradina unei proprietati destul de mari invecinata cu a noastra, se cresc ... (vezi toată discuția)