avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ferma de vaci in centrul localitatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ferma de vaci in centrul localitatii

Buna ziua,

Locuiesc intr-o comuna de langa Brasov unde in centrul localitatii in gradina unei proprietati destul de mari invecinata cu a noastra, se cresc vaci. Adica mai precis prorietatea respectiva care de afara arata ca o locuinta normala, are de fapt un grajd mare si o gradina mare in care vacile umbla libere toata ziua.
Gradina aceasta se invecineaza cu gradina noastra, proprietatile sunt asezate in L una langa alta ele se afla pe strazi diferite perpendiculare. Problema noastra este generata de mirosul, mustele, ciorile si multe altele legate de acesata activitate a vecinilor, de asemenea depozitul de balegar se afla in fata grajdului in gradina.
Doresc sa va cer ajutorul in acesta privinta, cum putem legal sa atacam aceasta activitate care stiu ca, conform legii mediului, trebuie sa se desfasoare in afara unei localitati, si daca ei vor afla cine i-a reclamat, avand in vedere ca nu sunt persoane chiar sociabile si vrem sa evitam conflictele ulterioare.

Multumesc mult!
Mihaela
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 06:31, 12 Septembrie 2012
hmm! legal și fără numele reclamantului?! Mda! dați drept expeditor un nume fictiv.Scrieți și la Direcția Județeană Sanitar Veterinară Brasov
Ce înţelegeţi prin fermă?
Normele sanitare UE legate de creşterea bovinelor , cu capacitate mai mică de 100 capete(probabil la d-voastră vecinul are câteva vaci pentru lapte) prevăd funcţionarea pe baza unei simple declaraţii privind protecţia mediului. Ordinul 536- 1997 , actualizat, valabil, prevede o distanţă de 500m. faţă de ultima casă.
Încă o întrebare- d-voastră aţi fost prima dată proprietarul sau când aţi cumpărat, respectiva gospodărie se afla acolo şi d-voastră aţi acceptat acest lucru, prin cumpărarea vecinătăţii. Desigur, fiecare este obligat să păstreze , normele unei bune vecinătăţi dar nu aveţi dreptul de a impune să-şi desfiinţeze grajdul, care, trebuie menţinut în condiţii corespunzătoare. Pentru acest lucru, dacă aveţi neplăceri, exact ce v-a spus anterior - o sesizare la Direcţia sanitară. Dacă d-voastră consideraţi cererea d-voastră corectă, discutaţi cu respectivii sau faceţi o notificare prin care le spuneţi ce doriţi. Primăria poate şi ea să intervină.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul creste diverse animale langa casa mea Viocata Viocata Va rog, daca se poate, sa-mi dati un sfat referitor la o problema veche pe care o am cu un vecin. Creste diverse animale pe un teren pe care il are langa casa ... (vezi toată discuția)
Cred ca o iau razna! ovidiu v. ovidiu v. Am reusit sa-mi fac casuta mea de vis,cum mi-am dorit,departe de praful si zgomotul din zonele aglomerate din oras,cu gazon,piscina ,flori si tot ce poate fi ... (vezi toată discuția)
Animalele vecinilor prea multe si aproape de casa mea moskhon moskhon buna ziua, mi-am facut o casa intr-o zona rurala linga bucuresti si as dori sa stiu ce obligatii au vecinii din punct de vedere legal vis-a-vis de cresterea ... (vezi toată discuția)