avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proprietate comuna coloana scurgere menajera
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proprietate comuna coloana scurgere menajera

As dori sa stiu cine plateste in urmatorul caz si care ar fi prevederea legala.
Sunt presedinte la o a asociatie si am avut urmatoarea problema: la subsol s-a rupt un colier de la scurgerea de la menajer a unei coloane si astfel s-a spart teava, de ea beneficiaza ap. 3,6,9,12 si o firma de la parter (la aceasta coloana de scurgere menajera sunt racordati doar cei mentionati anterior si teava se scurge in alt canal colector decat celelalte coloane de la ceilalti locatari).
Cine trebuie sa plateasca pentru aceasta reparatie, doar utilizatorii comuni ai coloanei sau toti locatarii blocului (desi ei nu o folosesc, sunt racordati la alta coloana care da in alt canal colector afara).
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: nickforspeed , utilizator 14:49, 22 Septembrie 2011
Logic doar cei care o folosesc.Daca insa in actele blocului aveti la cheltuieli comunce toata coloana, toti.
Multumesc pentru raspunsul promt. Sunt 3 apartamenet pe etaj, apartamenetele 1,2,4,5,7,8,9,10 deverseaza pe o coloana care se scurge intr-un canal. Apartamentele 3,6,9,12 si firma sunt pe alta coloana si deverseaza in alt canal, factura de canalizare este emisa pe asociatie pt toate apartamentele si firma. Sa inteleg ca ap. 1,2,4,5,7,8,10,11 trebuie sa plateasca pentru acea coloana chiar daca nu o folosesc pt ca ei deverseaza pe alta?

Nu am inteles la ce v-ati referit prin

"Daca insa in actele blocului aveti la cheltuieli comunce toata coloana, toti."
Ultima modificare: Duminică, 18 Septembrie 2011
Adriantot, moderator
Daca facturarea este pe toata coloana si pana acum orice reparatie ati impartit-o la toti, raspunsul este da
Facturarea este pe ascoitatie, nu am mai avut reparatii la coloane care sunt doar ale unor anumite apartamenete. Stima.
Conform HG 1588/2007 Normele de aplicare a legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari, reparatiile se impart la toti proprietarii din acea scara.

Daca aveti un Regulament aprobat de proprietari prin care despartiti cheltuielile pe coloane, atunci puteti aplica cheltuiala numai la cei care se servesc de acea coloana.
Ultima modificare: Duminică, 18 Septembrie 2011
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Inlocuirea unei coloane de apa calda pe verticala elena covaci elena covaci Cheltuiala cu inlocuirea unei coloane comune de apa calda pe verticala dintr-un imobil se repartizeaza conform cotei indivize si trebuie sa plateasca si cei ... (vezi toată discuția)
Centrala termica de apartament danuca_dana danuca_dana Buna seara! Ma numesc Dana. Locuiesc intr-un bloc de apartamente la etajul 2. In planseul dintre etaje, respectiv etajul2 si etajul 1, s-a spart teava de apa ... (vezi toată discuția)
Probleme cu canalizarea la asociatia de proprietari dorel13 dorel13 Apartamentele de pe coloana unei scari de bloc au urmatoarea problema: Cel de la ultimul etaj a desfiintat conducta de scurgere de la chiuveta si WC din ... (vezi toată discuția)